Voznik začetnik na odseku ljubljanske obvoznice z več kot 200 kilometri na uro

Črna kronika 02. Feb 202311:581 komentar
policija
Žiga Živulovič jr./Bobo

Policisti so v minulih dneh obravnavali voznika začetnika, ki je na odseku ljubljanske obvoznice vozil s povprečno hitrostjo 201 kilometer na uro. Zaradi več drugih prekrškov, kot je vožnja na prekratki varnostni razdalji, so mu izrekli 590 evrov globe. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče podali obdolžilni predlog.

Vozniku začetniku zaradi prehitre vožnje grozi 1.200 evrov globe, izrekli pa so mu tudi devet kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Takšna neodgovorna vožnja in vsaka kršitev prometnih pravil povečuje možnost za nastanek prometnih nesreč, ki imajo lahko tudi hude posledice, opozarjajo na policiji.

Zato vse voznike pozivajo, naj vozijo strpno, s primerno hitrostjo, nikakor pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi. “S svojim ravnanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Želimo, da vsak varno pride na želene cilje. Posebno skrb v času šolskih počitnic namenite najmlajšim udeležencem, ki naj bodo na poteh v vozilih vedno ustrezno pripeti,” so še pozvali. Ljubljanski prometni policisti so v zadnjih dneh ob krajših poostrenih nadzorih zaznali okoli 300 različnih kršitev cestnoprometnih predpisov in izrekli ukrepe zoper posameznike.

Med drugim so pri enajstih voznikih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola. Najvišja izmerjena stopnja alkohola je bila pri enem izmed voznikov kar 1,23 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Enega voznika so pridržali, dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa so zasegli vozili. Policisti so opravili tehtanje 82 tovornih vozil in v 35 primerih ugotovili prekomerno obremenitev, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar