Morje se spet segreva. Do katere temperature bo šlo tokrat

Slovenija 06. Avg 202410:47 0 komentarjev
Izola
Foto: PROFIMEDIA

Vremenoslovci za konec tedna napovedujejo višje temperature ozračja, zato se lahko morje ogreje tudi na 30 stopinj Celzija.

Temperatura slovenskega morja je trenutno zaradi občasnega vpliva vetra ustaljena, giblje se med 27 in 28 stopinjami Celzija. Ta trend pa se bo ob koncu tedna vseeno obrnil navzgor, ko vremenoslovci spet napovedujejo višje temperature ozračja, zato se bo morje lahko ogrelo tudi na 30 stopinj.

Čeprav temperaturni rekord morja tudi tokrat ne bo presežen, pa je hidrolog na Agenciji RS za okolje Andrej Golob povedal, da bo morda temperatura slovenskega morja ob koncu tedna oziroma v začetku prihodnjega tedna dosegla 30 stopinj. Ob tem je spomnil, da smo letos že presegli en rekord, in sicer se je julija slovensko morje kar sedem dni zapored ogrelo nad 30 stopinj. Rekordno temperaturo morja so izmerili 17. julija 2010, ko se je ogrelo na 31,1 stopinje Celzija.

Sprva nas v prihodnjih dneh čaka še nestanovitno vreme, ki pa se bo ob koncu tedna popravilo. Današnji dan se je po besedah meteorologa Timoteja Kozelja začel še z nekaj nizke oblačnosti, ki bo čez dan razpadla, tako da pričakujemo sončen dan s temperaturami do 28 stopinj.

Tudi v sredo bo precej sončno, a z nekaj več povečane oblačnosti. Na severozahodu Slovenije se lahko že dopoldne pojavijo posamezne plohe in nevihte, popoldne pa te napovedujejo za večji del Slovenije. Temperature naj bi se gibale med 26 in 32 stopinj.

V četrtek dopoldne bo pretežno jasno, popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti z občasnimi plohami in nevihtami. Kot je še povedal Kozelj, bo petek sončen in vroč, tak pa bo tudi konec tedna, ko bodo vsak dan višje temperature, te pa bodo dodatno ogrele tudi morje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!