Kmalu se vračajo poletne temperature, spet bo vroče

Slovenija 21. Avg 202411:27 0 komentarjev
Vročina
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Danes nas bo oplazila hladna fronta, zato lahko ponekod na jugovzhodu države pričakujemo nekaj ploh in neviht. Konec tedna bo spet bolj suho, sončno in vroče.

Čeprav so vremenske napovedi v zadnjih dneh predvidevale pestro in nevihtno sredo, so bili strahovi odveč.

Sredi dneva nas bo res prešla hladna fronta, ki pa ne bo prav izrazita in bo naše kraje zgolj oplazila. Po besedah dežurnega vremenoslovca agencije za okolje (Arso) Urbana Žagarja bo prinesla nekaj ploh in neviht, vendar ne prav veliko. Največja verjetnost zanje bo na jugovzhodu in morda tudi na vzhodu države, čeprav ni nemogoče, da bi kakšna nevihta nastala tudi drugod po Sloveniji. Za zdaj se sicer zdi, da je možnost za to majhna, je pa Žagar za danes napovedal prehodno nekaj več oblačnosti.

Današnje in jutrišnje temperature se bodo v večjem delu Slovenije gibale med 25 in 28 stopinj Celzija, le na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja, se bodo dvignile do okoli 31 ali 32 stopinj Celzija.

Več sonca si lahko obetamo jutri. Sicer bo dopoldne še nekaj srednje ali nizke oblačnosti, se bo pa ta, če ne prej, razkadila popoldne. V naslednjih dneh se bo vreme nato le izboljševalo.

Petek, sobota in nedelja bodo tako suhi in vroči. Dnevne temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija, v soboto in nedeljo morda celo 32 stopinj.

Kakšno vreme pa nas čaka v začetku prihodnjega tedna? Pretekle napovedi so kazale na dež, nove pa kažejo, da bo ponedeljek ostal večinoma suh. Žagar je pojasnil, da lahko v vsakem primeru pričakujemo manjšo vremensko spremembo – če ne glede padavin, pa v oblačnosti in malce nižjih temperaturah. Ne kaže pa, da bi se zgodil kakšen prelom poletja ali deževen in hladen jesenski dan, je še pomiril Arsov vremenoslovec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!