Vreme: čez dan plohe, v noči na četrtek nevihte z močnejšimi nalivi

Slovenija 11. Sep 202401:00 0 komentarjev
Dež
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in nekaj plohami. V noči na četrtek in v četrtek čez dan lahko pričakujemo obilnejše padavine. Nastajale bodo nevihte z močnejšimi nalivi.

Nad Severnim morjem je ciklon z vremensko fronto, ki se od severozahoda bliža Alpam. V višinah od severa k nam doteka prehodno bolj suh in nekoliko hladnejši zrak.

Danes bo vreme delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Proti večeru bo na severozahodu nastala kakšna ploha. Več jasnine bo na vzhodu.

Najnižje jutranje temperature bodo 9 do 12, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 19 do 24, ob morju okoli 26 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V četrtek nas bo dosegla hladna fronta

V noči na četrtek lahko pričakujemo obilnejše padavine. Nastajale bodo nevihte z močnejšimi nalivi. Jutri čez dan nas bo nato od severa dosegla hladna fronta, zapihal bo severovzhodnik. Vreme bo oblačno s plohami in nevihtami. Ponekod bodo nastajali močnejši nalivi.

Popoldne bo zapihal okrepljen veter severnih smeri, zvečer na Primorskem burja. Občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo v noči na petek ponekod na severu države spustila do nadmorske višine okoli 1.500 metrov.

arso opozorilo
Foto: Arso

Zaradi napovedanega dežja, vetra in neviht je Arso za četrtek za severozahodni in jugozahodni del Slovenije izdal oranžno vremensko opozorilo, za preostale dele države velja rumeno.

V petek bo oblačno. Padavine bodo čez dan slabele in proti večeru povečini ponehale. Tudi burja na Primorskem bo slabela. Hladno bo. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na vzhodu lahko občasno rahlo dežuje.

Kakšno bo vreme od 4. do 19. septembra?

Od sobote dalje bomo na robu šibkega območja visokega zračnega tlaka, v višinah pa bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, zaradi česar so napovedi še precej negotove. Od sobote dalje bo prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme. Nekaj več jasnine bo na Primorskem. Padavine bodo malo verjetne, a je napoved še zelo negotova. Temperature bodo iz dneva v dan nekoliko višje. Jutranje temperature bodo okoli 10, dnevne okoli 20 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!