Vreme: dopoldne še deževno, na Primorskem bo pihala močna burja

Slovenija 21. Nov 202301:00
Osamljenost
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo sprva še občasno deževalo, popoldne se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo pihala močna burja. Na izpostavljenih legah lahko najmočnejši sunki vetra presegajo 100 kilometrov na uro.

Nad osrednjim delom Evrope je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam doteka postopno bolj vlažen zrak.

Dopoldne bo še občasno deževalo, najmanj padavin bo na severozahodu države. Najnižje jutranje temperature bodo od od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 1, ob morju do 11 stopinj Celzija. Popoldne se bo oblačnost trgala. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Sunki vetra lahko na izpostavljenih legah presegajo 100 kilometrov na uro. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 10, na Primorskem do 16 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso)

JutrI bo večinoma sončno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem še vedno močna burja. V četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V četrtek bo na Primorskem še pihala zmerna burja.

Kakšno bo vreme od 24. do 29. novembra?

Ob koncu tedna bodo naši kraji na obrobju obsežnega ciklonskega območja, ki se bo preko severne Evrope pomikalo proti vzhodu. Na začetku prihodnjega tedna bo v severnem Sredozemlju nastalo manjše ciklonsko območje, nato pa se bo nad zahodno in srednjo Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od petka do nedelje kaže na suho in povečini sončno vreme, v ponedeljek in torek bodo predvsem v krajih južno od nas padavine, ki pa lahko sežejo tudi v južno polovico Slovenije. Nato bo znova bolj stabilno vreme. Jutranje temperature bodo okoli 0, čez dan od 5 do 10 stopinj Celzija.