Prihaja krajši sončni preblisk, končno na vidiku tudi otoplitev

Slovenija 17. Sep 202401:00 0 komentarjev
Ljubljanica in stara Ljubljana
Stara Ljubljana (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Danes bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Popoldne bodo padavine ponehale, jasnilo se bo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Nad Britanskim otočjem je območje visokega zračnega tlaka. Nad delom srednje in vzhodne Evrope ter Balkanom pa še vedno opleta ciklon Boris. K nam v višinah od severa še doteka nekoliko hladnejši in postopno bolj vlažen zrak.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na Primorskem. Ponekod bo še občasno rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, jasnilo se bo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri zjutraj bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo na vzhodu države. Čez dan se bo od jugovzhoda postopno pooblačilo. Proti večeru bodo ponekod občasne rahle padavine. Pihal bo severovzhodni do vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V četrtek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami.

Kakšno bo vreme od 20. do 25. septembra?

V petek bo na vreme pri nas še vplivalo odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka. V soboto in nedeljo se bo nad naše kraje prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka. Prihodnji ponedeljek bo v zahodnem Sredozemlju nastal ciklon in se v torek predvidoma premaknil nad Genovski zaliv in nato proti severnemu Jadranu, a je napoved še dokaj negotova. V višinah pa se nam bo v torek znova približalo odcepljeno jedro hladnega zraka.

V petek bo predvidoma spremenljivo vreme z občasnimi rahlimi padavinami. Od sobote do vključno ponedeljka bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. V torek in sredo bodo padavine znova verjetnejše. Postopno topleje bo. Jutranje temperature bodo okoli 10, dnevne okoli oziroma malo nad 20 stopinj Celzija, še napovedujejo meteorologi Arsa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!