Vreme: sončen in vroč ponedeljek lahko popoldne pokvarijo plohe in nevihte

Slovenija 08. Jul 202401:00 0 komentarjev
Poletna nevihta
Foto: PROFIMEDIA

Ponedeljek bo večinoma sončen, popoldne pa se lahko spet prikrade kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 stopinj Celzija.

Po noči, v kateri bo po severu države možna kakšna ploha ali nevihta, bo ponedeljek večinoma sončen. Popoldne bo spet možna kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo severovzhodni veter, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 22 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 26 do 33 stopinj Celzija.

V torek bo na Primorskem sončno, pihala bo šibka burja. Drugod pa sprva zmerno do pretežno oblačno, nato se bo zjasnilo, pihal bo severovzhodni veter. V hribovitih krajih bo popoldne možna kakšna krajevna nevihta. V sredo nato kaže na sončno vreme, razen v hribovitih krajih, kjer popoldne ni izključena kakšna krajevna nevihta. Še bo pihal vzhodni veter, vročina se bo stopnjevala.

Kakšno bo vreme od 11. do 16. julija

V četrtek in petek kaže na sončno in vroče vreme, najvišje temperature se bodo namreč gibale med 30 in 35 stopinj Celzija. Tudi noči in jutra bodo topli s temperaturami okoli 20 stopinj Celzija. V četrtek se nekoliko poveča verjetnost za kakšno nevihto v severni Sloveniji. Prihodnjo soboto in nedeljo kaže na povečano verjetnost za prehod hladne fronte prek naših krajev, zato bodo bolj možne padavine, vročina bo popustila. Naslednji ponedeljek in torek vremenoslovci spet napovedujejo bolj stabilno vreme.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!