Po napovedani burni noči bo danes mirneje, a že kmalu se dež vrača

Slovenija 29. Sep 202401:00 0 komentarjev
Jesen v Ljubljani
Foto: PROFIMEDIA

Po napovedani burni vremenski noči bo danes vreme bolj mirno: sončno z občasno povečano oblačnostjo bo, a že kmalu se de vrača.

Danes bo sprva ponekod še pihal veter severnih smeri, burja na Primorskem bo čez dan oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

Ker je v noči na nedeljo padlo več padavin, Geološki zavod Slovenije opozarja na povečano nevarnost za nastanek zemeljskih plazov in njihovo reaktivacijo, še posebej na severozahodu države.  Zemeljski plazi lahko nastanejo tudi v drugih predelih Slovenije. Geološki zavod prebivalce opozarja, naj bodo pozorni na dogajanje ob plazovih in pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. Nevarnost za nastanek plazov bo povečana tudi v prihodnjih dneh, ko se bodo padavine po napovedih umirile, poroča Radiotelevizija Slovenija.

Ob novih padavinah bi lahko hitro narasle tudi gladine rek. Vodnatost rek v severozahodni Sloveniji, severni in deloma severovzhodni Sloveniji je po navedbah agencije za okolje velika, v predgorju Julijskih Alp in deloma v osrednji Sloveniji srednja, v južni Sloveniji in Prekmurju pa majhna.

V torek znova padavine

Tudi v ponedeljek bo sončno s hladnim in ponekod meglenim jutrom. V torek se bo na zahodu pooblačilo, proti večeru bodo začele nastajati krajevne padavine. Drugod bo precej jasno.

V sredo bo oblačno, padavine se bodo čez dan od zahoda razširile nad vso Slovenijo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!