Vreme: v hribih občasne plohe, več jasnine na vzhodu

Slovenija 27. Sep 202401:00 0 komentarjev
vreme, oblaki, ljubljana, vreme
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Petek bo oblačen in v severozahodnem, osrednjem in južnem delu države tudi občasno deževen. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na severozahodu države pa okoli 18 stopinj Celzija.

Petek bo večinoma oblačen, predvsem na severozahodu bo še pogosto deževalo. Padavine se lahko občasno razširijo tudi nad osrednjo in južno Slovenijo, a bo dež zvečer oslabel in ponehal, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Popoldne se bo oblačnost ponekod trgala. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ob morju pa okrepljen jugo.

Najnižje temperature bodo od 15 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, na severozahodu države pa okoli 18 stopinj Celzija.

V soboto se bo pooblačilo, padavine pa bodo zajele večji del Slovenije. Možne bodo tudi nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru zmerna burja. Občutno se bo ohladilo.

V nedeljo se bo nato razjasnilo, delno jasno bo tudi v ponedeljek, ko bo jutro sveže, so še zapisali na Arsu.

Kakšno bo vreme od 30. septembra do 5. oktobra

V ponedeljek bo delno jasno, nekaj megle bo ponekod možne po nižinah. Sveže bo. Najnižje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah in mraziščih Notranjske pa lahko padejo tudi pod ledišče. V torek se bo pooblačilo, predvsem na Primorskem bo popoldne že možen rahel dež. V sredo in četrtek se možnost za padavine poveča tudi drugod po Sloveniji . V petek in soboto bo nato najverjetneje suho. Najvišje temperature bodo po nižinah vse dni med 15 in 20 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!