Vreme: zjasnilo se bo, temperature tudi do 25 stopinj Celzija

Slovenija 14. Jun 202401:00 0 komentarjev
Pomlad
Foto: PROFIMEDIA

Po meglenem jutru se bo zjasnilo, bolj bo sončno in topleje. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

Do jutra bo po nižinah še nastajala megla ali nizka oblačnost, nato se bo delno zjasnilo. Petek bo delno jasen, popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, napovedujejo na agenciji za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno, bolj oblačno bo v hribovitih krajih zahodne Slovenije. Popoldne in zvečer lahko predvsem v zahodni in severni Sloveniji nastane kakšna ploha ali nevihta. Okrepil se bo jugozahodnik.

V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne pa bo na severu in severovzhodu države zmerno oblačno. Verjetnost za plohe bo majhna. Vsak dan bo topleje.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. junija

Od ponedeljka do vključno srede kaže na sončno in vse bolj vroče vreme: v ponedeljek in torek bodo najvišje temperature po nižinah od 27 do 31 stopinj Celzija, v sredo pa bo še nekoliko bolj vroče. V četrtek se bo verjetnost za kakšno nevihto že nekoliko povečala. V petek in soboto se bo verjetno nekoliko ohladilo, povečala se bo možnost za krajevne plohe in nevihte, a vremenoslovci opozarjajo, da je napoved za konec tedna za zdaj še negotova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!