Spet izmerili najvišje temperature v tem letu, danes bo neviht še nekaj več

Slovenija 14. Avg 202401:00 0 komentarjev
kolesar med nevihto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Torek je bil marsikje po Sloveniji najbolj vroč dan leta 2024. Na Goriškem so se temperature približale 39 stopinjam, tudi posamezne nevihte pa ozračja niso ohladile. Danes bo tako ostalo vroče, a bo še nekoliko bolj nestabilno.

Potem ko so bile v ponedeljek izmerjene najvišje temperature letošnjega leta, je bil torek še malo bolj vroč. Ob 15.30 je samodejna postaja agencije za okolje (Arso) v Novi Gorici izmerila 38,8 stopinje Celzija. V Črnomlju je bilo 38, v Osilnici, na Tolminskem in Vipavskem 37, tudi drugod po nižinah pa je bilo večinoma okoli 35 ali 36 stopinj Celzija.

Pred nami je sončen začetek dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Čez dan bo sprva še jasno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte. Kaže, da jih bo še nekaj več kot v torek. Kot je v večerni napovedi na TV Slovenija povedal Arsov meteorolog Blaž Šter, bodo nevihte nastajale v pasu med Gorenjsko in Notranjsko, nato pa se bodo nekoliko razširile proti vzhodnim krajem.

Malenkost manj vroče bo, najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35, na Primorskem do 37 stopinj Celzija.

Arso še opozarja, da je na Primorskem velika požarna ogroženost naravnega okolja. Prav tako bo predvsem sredi dneva in popoldne po nižinah vztrajala velika toplotna obremenitev.

Več neviht spet ob koncu tedna, osvežitev ne bo trajala dolgo

V četrtek in petek bo še sončno in vroče. Posamezne nevihte bodo lahko nastale predvsem nad hribovitimi kraji.

Tudi v soboto bo še prevladovalo sončno in vroče vreme s temperaturami od 32 do 37 stopinj Celzija, bodo pa popoldne nevihte spet bolj verjetne. V nedeljo kaže na spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami. Vročina bo začela popuščati, prehodno se bo ohladilo. Tudi v ponedeljek bodo še možne krajevne padavine.

V torek, sredo in četrtek bo najverjetneje suho in sončno, temperature bodo vsak dan višje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!