Vročina bo še bolj neznosna, povečala se bo tudi možnost za nevihte

Slovenija 13. Avg 202401:00 0 komentarjev
Vročina, sonce
Miloš Vujinović/BOBO

Vse do konca tedna bo vročina močno pritiskala. Ponekod bodo sicer spet možne posamezne nevihte, a te ozračja ne bodo osvežile. Le še bolj soparno bo.

Že prvi dan najbolj vročega tedna v tem poletju je postregel z zelo visokimi temperaturami. Ob 11. uri dopoldne so termometri ponekod na Primorskem že kazali 35 stopinj, ob 15. uri pa je bilo v Novi Gorici 38,3 stopinje Celzija, kar je bila tudi najvišja izmerjena ponedeljkova temperatura na samodejnih postajah agencije za okolje (Arso).

V Osilnici so bili le nekaj desetink pod to vrednostjo, v Črnomlju so dosegli 37 stopinj, drugod po nižinah pa je bilo večinoma od 32 do 36 stopinj Celzija.

Kot napovedujejo meteorologi Arsa, bo današnje jutro jasno in toplo s temperaturami do 20 stopinj, razen na Notranjskem in Gorenjskem, kjer bo okoli 15, na Primorskem pa do 23 stopinj Celzija.

Čez dan bo pretežno jasno, v večjem delu Slovenije bo od 33 do 37 stopinj, najbolj vroče bo ponovno na Goriškem in na jugovzhodu države, na skrajnem severozahodu pa bo okoli 30 stopinj Celzija. Po besedah dežurnega prognostika popoldne ni izključena kakšna nevihta.

Zaradi velike toplotne obremenitve je Arso za južno polovico in osrednji del Slovenije izdal oranžno opozorilo.

Nevihte ozračja (še) ne bodo ohladile

V prihodnjih dneh bo vročina vztrajala. Ker pa bo v zraku nekaj več vlage, jo bomo še težje prenašali. Tudi posamezne popoldanske nevihte – možnost zanje se bo do konca tedna povečevala – ozračja ne bodo ohladile, le še bolj soparno bo.

Šele v nedeljo, ko bo povsod spremenljivo s padavinami, naj bi vročina začela popuščati. Tudi ponedeljek bo še spremenljiv, nato pa bo po trenutnih napovedih Arsa spet sončno in suho z najvišjimi temperaturami okoli 30 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!