Vročina povečala obisk urgenc, v Novem mestu je treba na obravnavo čakati dlje

Slovenija 12. Jul 202415:42 0 komentarjev
Bolnišnica Novo mesto
Bolnišnica Novo mesto (Foto: BOBO)

V urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto zaradi vročinskega vala beležijo zelo povečano število dnevnih obiskov. Že včeraj so o povečanem obisku govorili v naši največji bolnišnici UKC Ljubljana.

Zaradi vročine na novomeški urgenci opažajo povečano število obiskov. Še posebej več je obiskov občutljivih skupin prebivalstva, kot so starejši, otroci, bolniki s srčno-žilnimi obolenji in nosečnice. Posledično je čas čakanja na obravnavo podaljšan, so sporočili.

V bolnišnici vse prebivalce, zlasti ranljive skupine, naprošajo, da se izogibajo nepotrebnim sprehodom in težkim delom na prostem, še posebej v najbolj vročih delih dneva. Ostanejo naj v zaprtih in ohlajenih prostorih, če je le mogoče. Pijejo naj zadostne količine vode in se izogibajo alkoholu ter pijačam s kofeinom. Nosijo naj lahka, ohlapna oblačila svetlih barv, so sporočili.

V primeru težav predlagajo, da se ljudje najprej obrnejo na osebnega izbranega zdravnika, po možnosti najprej po telefonu. V primeru, da gre za resno zadevo, ki potrebuje obravnavo v urgentnem centru, pa pozivajo k razumevanju, saj so časi obravnav zaradi večjega števila obravnav podaljšani.

“Prosimo za razumevanje in sodelovanje vseh prebivalcev pri zmanjševanju tveganj, povezanih z visokimi temperaturami. Skupaj lahko prispevamo k boljšemu zdravju in hitrejši obravnavi tistih, ki resnično potrebujejo nujno pomoč,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!