Vročinskega vala je konec, zrak je že bolj čist, a prihaja še ena sprememba

Slovenija 22. Jun 202407:41 2 komentarja
sonce in oblaki
PROFIMEDIA

Za nami je, kot kaže, še zadnja (pre)topla noč v tem mesecu. Puščavski prah je odpihnilo in ponekod tudi izpralo iz ozračja, vreme v naslednjih dneh pa bo krojilo višinsko jedro hladnega zraka, zato bo precej bolj nestabilno.

Nočni prehod vremenske fronte je že nekoliko osvežil in očistil ozračje nad Slovenijo, puščavski prah je razpihal veter vzhodnih smeri, ponekod so se pojavljale tudi plohe, ki so precej umazale avtomobile in druge površine.

Avto umazan s saharskim peskom
Foto: N1

Kot napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso), bo danes sončno s spremenljivo oblačnostjo, ki je bo več na severu.

Proti večeru bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 30, ponekod na jugovzhodu do 32 stopinj Celzija.

Ponoči se bo nekoliko pooblačilo, še lahko nastanejo manjše plohe.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno s kakšno ploho, čez dan pa se bo oblačnost nekoliko trgala. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 23 do 28, v Zgornjesavski dolini okoli 20 stopinj Celzija.

Napoved za prihodnji teden še negotova

V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo pogostejše v torek. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo v torek postopno slabela.

Za naprej je, kot so zapisali na Arsu, napoved še nekoliko negotova. Na vreme pri nas bo namreč vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, ki bo sprva vztrajalo nad osrednjim Sredozemljem, ob koncu tedna pa bo novo jedro nastalo predvidoma nad delom srednje in zahodne Evrope.

Vse do prihodnje nedelje tako za zdaj kaže, da bodo jutra večinoma sončna, čez dan pa bo spremenljivo oblačno, možne bodo posamezne popoldanske plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje