Z evropskimi sredstvi do novega programa za poklic bolničar-negovalec

Slovenija 03. Jun 202415:22 0 komentarjev
Starejši ljudje jedo kosilo
Foto: PROFIMEDIA

S pomočjo evropskih sredstev, v višini nekaj manj kot 385.000 evrov, bomo dobili nov program pripravništva za poklic bolničar-negovalec.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo odločitev o podpori za javni razpis Razvoj in pilotna vzpostavitev programa pripravništva za pridobitev poklicne kvalifikacije bolničar – negovalec 2024-2026.

“Z javnim razpisom se vzpostavlja model verificiranega usposabljanja za delo v zdravstvu in dolgotrajni oskrbi, kar bo prispevalo k izboljšanju zdravstvenega sistema v Republiki Sloveniji z namenom vzpostavitve stabilnega in dostopnega zdravstva ter zagotavljanja kakovostnih zdravstvenih storitev,” so navedli.

Namen javnega razpisa je vzpostaviti tudi nov program pripravništva za poklic. Ta bo sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Prva dva meseca, v obsegu 320 ur, se bodo kandidati teoretično usposabljali na štirih akreditiranih srednjih šolah. Praktični del pripravništva se bo v obsegu štirih mesecev izvajal pri delodajalcih javne zdravstvene dejavnosti.

Za projekt v vrednosti 568.698,45 evra bo Evropski socialni sklad plus prispeval 357.804,36 evra.

Javni razpis je objavljen v Uradnem listu in na spletni strani ministrstva za zdravje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!