Z novim letom je Združenje delodajalcev Slovenije dobilo novega vodjo

Gospodarstvo 03. Jan 202312:47 0 komentarjev
ZDS
Miro Smrekar in Jože Smole ob primopredaji poslov (ZDS)

Novi generalni sekretar Združenja delodajalcev Slovenije je Miro Smrekar.

Jože Smole je po skoraj 15 letih zapustil položaj generalnega sekretarja Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS). S 1. januarjem ga je na tej funkciji nasledil Miro Smrekar, dolgoletni član organov ZDS in dosedanji podpredsednik ZDS. Novi generalni sekretar je ob tem napovedal povezovanje članov ZDS in delodajalskih organizacij.

“Okolje, v katerem delujejo delodajalci, se v zadnjih letih in še posebej v Sloveniji spreminja zelo hitro. Vsi se moramo znati hitro prilagajati na kratkoročne vplive, a vendarle imeti v očeh dolgoročno stabilnost in trajnostno naravnanost,” je ob nastopu funkcije poudaril Smrekar, ki verjame, da lahko v tem procesu pripomore k iskanju najboljših rešitev.

V sporočilu za javnost, ki so ga posredovali iz ZDS, je spomnil, da je delovanje organizacije spremljal več kot 20 let in da je zadnjih 10 let v njej aktivno sodeloval kot podpredsednik.

“ZDS sestavljate različni člani, tako po panogi kot po velikosti, lastniški strukturi … Ena izmed glavnih odgovornosti ZDS in mene je, da se sliši vsakega člana. Da ima vsak član možnost izraziti svoje prepričanje, potrebe in želje. Zato bom na voljo vsakemu izmed vas, da me kontaktira. V največje veselje mi bo, če vas bom lahko tudi osebno obiskal,” so njegove besede članom citirali v ZDS.

Z angažiranjem vseh članov in delom vseh zaposlenih bo ZDS, tako Smrekar, vodilna delodajalska organizacija, “ki strokovno, argumentirano in transparentno skrbi za vzpodbudno delodajalsko okolje”.

Smrekar je sicer ustanovitelj in direktor podjetja Abaris, ki se ukvarja z varnostjo in zdravjem pri delu.

ZDS deluje od leta 1994, danes pa povezuje več kot 1.400 slovenskih podjetij, ki so panožno organizirani v 11 sekcij dejavnosti. Vodstvo ZDS predstavljajo predsednik ZDS, dva podpredsednika ZDS in generalni sekretar. Predsednik je direktor podjteja Boxmark Leather Marjan Trobiš.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!