Za izgradnjo novih namakalnih sistemov v roku prispele štiri prijave

Slovenija 05. Avg 202413:35 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: Denis Sadiković/N1)

Na javni razpis za naložbe v izgradnjo namakalnih sistemov, ki so namenjeni več uporabnikom, so v roku prispele štiri vloge, s katerimi so vlagatelji zaprosili za nekaj manj kot 4,2 milijona evrov.

Iz naslova strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 je bilo za naložbe v izgradnjo namakalnih sistemov, ki so namenjeni več uporabnikom, razpisanih pet milijonov evrov. S štirimi oddanimi vlogami so vlagatelji zaprosili za 4,19 milijona evrov, so sporočili iz Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Kot so spomnili na agenciji, je bila predmet javnega razpisa podpora za naložbe v izgradnjo novih namakalnih sistemov in oroševalnih sistemov za protislansko zaščito, ki so namenjeni dvema ali več uporabnikom, s čimer se bo povečala neto površina namakanih kmetijskih zemljišč.

Do podpore so upravičeni stroški naložb, ki so nastali po oddaji vloge na javni razpis do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev, kot tudi morebitni splošni stroški, do vključno 15 odstotkov skupne priznane vrednosti naložbe, ki so neposredno povezani s pripravo in izvedbo naložbe.

Delež sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja znaša 33,9 odstotka, delež sredstev iz državnega proračuna pa 66,1 odstotka, so še zapisali na agenciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!