Začenja se Maraton Franja, pričakujte zastoje in daljši potovalni čas. Kje?

Slovenija 07. Jun 202410:42 1 komentar
Maraton Franja
Maraton Franja (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Če se ta konec tedna odpravljate na pot, imejte v mislih, da se že danes popoldne začne kolesarski Maraton Franja, ki bo na ceste privabil več tisoč kolesark in kolesarjev. Temu primerno bodo zaprti številne ceste, ulice in odseki. Objavljamo seznam zapor, ki bodo veljale tudi na volilno nedeljo.

Petek, 7. junij

Več tisoč kolesarjev bo od petka do nedelje zavzelo šest različnih tras.

Prva dirka, natančneje kronometer, se začne danes popoldne ob 16. uri. Ceste bodo začeli zapirati že uro prej, in sicer od ljubljanskega BTC do Domžal. Zaprte bodo Šmartinska cesta v Ljubljani, regionalna cesta med naseljema Sneberje in Domžale in Ljubljanska cesta v Domžalah.

Obvoz bo možen po štajerski avtocesti in severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Domžale in Tomačevo, tudi če vaše vozilo vinjete nima. Med 15. in 21. uro bodo zaprte tudi ceste od avtocestnih priključkov proti Šmartinski cesti, na priključkih med Tomačevim in Domžalami. “Upoštevajte prometno signalizacijo in navodila policistov in redarjev. Pričakujte tudi zastoje in daljši potovalni čas,” napovedujejo na prometnoinformacijskem centru.

Organizatorji maratona pa vse, ki stanujejo ob trasi, prosijo, da vse nujne opravke opravijo pred dirko ali po njej.

Sobota, 8. junij

V soboto se bodo kolesarke in kolesarji podali na 77 kilometrov dolgo dirko Barjanka Hervis. Start maratona je v Ljubljani na Kongresnem trgu, začasne zapore med 8. in 12.30 pa lahko pričakujete na cestah v Ljubljani, na Brezovici, v Sinji Gorici, na Vrhniki, v Borovnici, Podpeči, Tomišlju, Brestu, na Igu in Ižanski cesti, Malnarjevi cesti, na Škofljici, Babnogoriški cesti, na Hauptmanci, Peruzzijevi ulici, Hradeckega cesti, Kajuhovi ulici in Šmartinski cesti.

Točen potek trase si lahko ogledate na zemljevidu spodaj.

Zapore cest na Maratonu Franja
Maraton Franja, zapore cest. (Foto: franja.org)

V soboto se bo odvil tudi Medex družinsko-šolski maraton, ki se bo začel ob 16. uri v ljubljanskem BTC.

Iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji bo cesta normalno prevozna, proti Novim Jaršam pa bo zapora postavljena v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto. V križišču v Šentjakobu bosta zaprti smeri proti Šmartinski cesti in cesti proti Domžalam. Promet proti Litiji in Črnučam ne bo mogoč. Za promet bo zaprta tudi trasa od Šentjakoba do Domžal.

Zapore cest na Maratonu Franja
Maraton Franja, zapore cest. (Foto: franja.org)

Nedelja, 9. junij

Glavni dogodek se bo na 154 kilometrov dolgi trasi odvil v nedeljo. Dolgotrajnejše zapore lahko pričakujete na več lokacijah, večinoma pa bodo urejeni obvozi. To imejte v mislih, ko se boste odpravljali na volišče. V nedeljo namreč potekajo tudi evropske volitve.

  • Med 9. in 17. uro bo oviran promet na relaciji BTC City Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Povodje–Gameljne–BTC Ljubljana.
  • Med 11. in 13. uro bo promet oviran tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Gorenja vas.
  • Odsek Brezovica–Vrhnika bo popolnoma zaprt med 9. in 9.45, obvoz bo možen po avtocesti.
  • Odsek Vrhnika—Logatec bo zaprt od 9.20 do 10.30. Obvoz bo možen po avtocesti.
  • Odsek Hotedršica—Godovič bo zaprt od 9.30 do 11.20.
  • Odsek Godovič–Idrija bo zaprt od 9.40 do 13. ure. Obvoz bo potekal na relaciji Idrija–Rebro–Dole–Godovič.
  • Odsek Cerkno–Kladje–Trebija bo zaprt od 10.40 do 15. ure. Obvoz bo potekal na relacijah Trebija–Žiri–Idrija ter Hotavlje–Leskovica–Novaki–Cerkno. Na relaciji Škofja Loka–Cerkno bo speljan skozi Železnike.
  • Priključek Jeprca bo od Medvod proti Škofji Loki zaprt od 10.55 do 15. ure. Obvoz bo speljan skozi Kranj, v smeri Smlednika in skozi Medvode.
  • Na območju Ljubljane bodo od 12. do 17. ure zaprti odseki Povodje, Gameljne, Črnuški most, Ježica, Dunajska cesta, Dimičeva ulica, Kranjčeva ulica, Rondo Žale, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.
  • Od 11.30 do 16. ure je predvidena popolna zapora avtocestnega izvoza Vodice. Obvoz do Vodic je speljan prek avtocestnega priključka Brnik, od 12. do 17. ure pa je predvidena tudi zapora avtocestnih izvozov Ljubljana Bežigrad.
Zapore cest na Maratonu Franja
Maraton Franja, zapore cest. (Foto: franja.org)

V nedeljo bo potekal še Triglav mali maraton Franja, ko je od 10.30 do 13. ure predvidena popolna zapora ceste na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Lučine–Gorenja vas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje