Začenja se sanacija do slapu Rinka, pot do Okrešlja zaenkrat le zasilno urejena

Slovenija 22. Jul 202414:47 0 komentarjev
Zasuta cesta, ki vodi do slapu Rinka
Zasuta cesta, ki vodi do slapu Rinka (Foto: Krajinski park Logarska dolina/via FACEBOOK)

Po petkovem neurju so cesto proti slapu Rinka delno že odprli, tamkajšnja županja Katarina Prelesnik pa je dejala, da bo cesta za peš dostop sanirana še ta teden. Priljubljena pohodna pot na Okrešelj je le zasilno sanirana, odgovorni pričakujejo, da bi jo lahko uredili do konca tedna. Tudi Frischaufov dom na Okrešlju je še vedno brez elektrike in je do nadaljnjega zaprt.

Županja Solčave Katarina Prelesnik je izrazila pričakovanje, da bo cesta za peš dostop do slapa Rinka sanirana še ta teden. Gre sicer za ozko cesto, ki je bila po levi strani med petkovim neurjem popolnoma zasuta, medtem ko na desni strani ni nasutega materiala. Zato je cesta polovično zaprta, dostop do slapa je možen samo po desni strani.

V noči s petka na soboto se je ob obilnem deževju v dolino zrušila ogromna gmota kamenja in skal ter močno poškodovala tudi tamkajšnjo priljubljeno planinsko pot na Okrešelj. Pot do Frischaufovega doma na Okrešlju je le zasilno urejena, je za N1 pojasnil oskrbnik planinskega doma, do konca tedna pa upajo, da bo spet prehodna za vse pohodnike. Do nadaljnjega ostaja zaprt tudi planinski dom.

pot na Okrešelj
Foto: Facebook/Frischaufov dom na Okrešlju

Na Mozirskem je petkovo neurje najhuje prizadelo naselje Lepa Njiva, kjer je bilo poplavljenih pet hiš, uničeni pa sta bili tudi dve cesti. Mozirski župan Ivan Suhoveršnik je za STA danes povedal, da sta bili cesti poškodovani že v lanskih poplavah, zato ju je občina obnavljala in so bili tik pred asfaltiranjem.

Po besedah Suhoveršnika je sicer celjsko podjetje Remont že v soboto odstranilo naneseno kamenje, tako da sta cesti zdaj prevozni. Asfaltirali naj bi ju čez približno dva meseca, je dodal. Škodo po petkovem neurju pa ocenjuje na okoli 300.000 do 400.000 evrov.

Petkovo neurje v objektih Thermane Laško ni pustilo večjih posledic. V Domu starejših se je zaradi silovitosti naliva v pritličje stekala meteorna voda, znatnejša škoda pa ni nastala. Težavo so s pomočjo Prostovoljnega gasilskega društva Laško nemudoma odpravili, so za STA danes povedali v Thermani Laško.

Ob glavni cesti pa je pri uvozu do njihovih hotelov zamašilo odtok meteornih vod na cestišču, kar so pristojne službe tudi takoj odpravile. Družba Thermana v celoti deluje normalno, poslovanje ni bilo ovirano, so še zatrdili v termah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!