Požar na težko dostopnem terenu na Tolminskem pogašen

Slovenija 30. Avg 202415:37 > 19:21 0 komentarjev
Gašenje z air tractorjem
Gašenje z air tractorjem - simbolična fotografija (Foto: GRS Bohinj)

Na Tolminskem, na pobočju Porezna je danes popoldne zagorelo. Kot je za STA dejal direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin, je zagorelo na težko dostopnem terenu, zato so v akcijo poslali tri letala za gašenje air tractor. Gorelo je na približno pol hektara terena, nevarnosti za širjenje do objektov pa ni bilo. Proti večeru je bil požar večinoma pogašen.

Trije air tractorji, ki so popoldne gasili požar na pobočju Porezna, so zaključili svoje delo in pristali na Brniku, je za STA potrdil direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin. Gasilske enote so medtem na terenu poskrbele za prekop terena za preprečitev širjenja požara. Tudi intervencija gasilcev se počasi končuje, je še navedel Behin.

Popoldne je namreč zagorelo okoli pol hektara težko dostopnega terena, zato so takoj aktivirali letala za gašenje.

Požar je najverjetneje povzročil udar strele. Ta je bil sicer odgovoren za vse večje požare v naravnem okolju v zadnjih 14 dneh, je opozoril Behin. Spomnil je, da so se na upravi za zaščito in reševanje odločili, da bo od sobote znova razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na Primorskem. V naravnem okolju bo prepovedano izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Požarna ogroženost naravnega okolja se bo v prihodnjem tednu predvidoma povečevala tudi v večjem delu preostale države, so sporočili iz uprave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!