Požar v podjetju Tanin Sevnica pogašen, na terenu je bilo skoraj 60 gasilcev

Črna kronika 09. Jun 202417:46 > 18:24 0 komentarjev
Tanin, požar
Foto: Občina Sevnica

Popoldne je zagorelo na strehi silosa tovarne Tanin Sevnica. Po dobri uri so požar pogasili, na terenu je bilo skoraj 60 gasilcev oziroma pet gasilskih enot. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Okoli 17. ure je v podjetju na območju Sevnice izbruhnil požar, so za N1 potrdili na Policijski upravi (PU) Novo mesto. Po naših informacijah je sicer zagorelo v kemični tovarni Tanin Sevnica.

Po dobri uri so gasilci požar omejili in pogasili, so za N1 pojasnili v PGD Sevnica. “Šlo je za večji požar, na terenu je bilo 58 gasilcev oziroma pet gasilskih enot,” so še pojasnili. Gasilci zagotavljajo, da požar ne predstavlja nevarnosti za občane oziroma okoliške objekte.

O požaru je občina Sevnica javnost obvestila na družbenem omrežju Facebook.

“Zagorelo je na ostrešju silosa podjetja Tanin. Na terenu so gasilci PGD Sevnica, PGD Boštanj in gasilci iz Krškega, ki so priskočili na pomoč z lestvijo za gašenje z višin,” so zapisali. Po njihovih navedbah požar trenutno ne ogroža okoliških objektov.

Kot piše na spletni strani podjetja Tanin Sevnica, se v podjetju ukvarjajo s predelavo hrane za živali.

“Smo svetovno vodilno podjetje pri prodaji rastlinskih ekstraktov za različna področja, od tehničnih ekstraktov za usnjarstvo do prehranskih, namenjenih tako za prehrano živali kot za prehrano ljudi (enologija). V 80. letih prejšnjega stoletja se je podjetje Tanin usmerilo predvsem v področje prehrane za živali,” je zapisano na spletni strani podjetja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!