Nevihte dosegle osrednjo Slovenijo: poglejte, kako se premikajo

Slovenija 05. Sep 202413:52 > 16:04 0 komentarjev
Foto: Arso

Nevihte so okoli 14. ure zajele zahod države, nato pa so se pomaknile proti osrednji Sloveniji. Na radarski sliki padavin spremljajte, kako se premikajo.

Kot so napovedali na agenciji za okolje, so se zgodaj popoldne na zahodu države začele pojavljati prve plohe in nevihte.

Vremenska motnja se je okoli 16. ure razvila tudi nad osrednjim delom države in Gorenjsko. Po napovedih dežurnega prognostika z agencije za okolje Braneta Gregorčiča se bodo nevihtne aktivnosti zvečer pomaknile proti vzhodu države.

Meteorologi Arsa so ob napovedanih nevihtah za jugozahodni del države danes izdali oranžno vremensko opozorilo, za ostali del pa rumeno.

Na spodnji radarski sliki padavin spremljajte, kako se premikajo padavine.

Radarska slika padavin prava

(Če se vam radarska slika ne prikaže, jo lahko pogledate na spletnih straneh agencije za okolje.)

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako v poletnem času to ob 9.00 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!