Zakaj je Anže Logar meril tudi priljubljenost Tatjane Bobnar?

Slovenija 10. Okt 202415:32 0 komentarjev

V javnomnenjski anketi, ki jo je pred kratkim naročil Anže Logar, so poleg podpore njemu merili še priljubljenost Janeza Janše, Roberta Goloba, Vladimirja Prebiliča in Tatjane Bobnar. Ob tem se postavlja vprašanje, zakaj so poleg štirih vidnih aktualnih politikov na seznam uvrstili nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar, ki je trenutno svetovalka predsednice republike Nataše Pirc Musar. Se morda vrača na politično prizorišče, smo vprašali Bobnar.

Kot smo poročali na N1, je agencija Episcenter konec septembra, torej dva tedna pred izstopom Anžeta Logarja iz SDS, izvajala javnomnenjsko anketo, katere naročnik je bil Logar. V njej so poleg merjenja podpore različnim političnim strankam in med njimi Logarjevi Platformi sodelovanja anketirance spraševali, kako dobro poznajo Platformo sodelovanja, kako po njihovem mnenju na Logarja vpliva to, da izhaja iz SDS … Merili pa so tudi priljubljenost petih politikov – poleg Logarja še Roberta Goloba, Vladimirja Prebiliča, Janeza Janše in Tatjane Bobnar – in sicer tako, da so anketirancu navedli vse možne pare in jih vprašali, kdo v paru mu je bliže.

V omenjeni peterici bode v oči Tatjana Bobnar, saj se je ta umaknila s političnega prizorišča in trenutno ne zaseda nobene politične funkcije. Zakaj se je torej odločil, da preverijo tudi njeno podporo, smo vprašali Logarja. “Kolikor vem, je precej znana oseba in kroži, da je ena od možnosti politične alternative,” je odgovoril. In dodal, da so v anketo vključili “imena možnih vidnejših predstavnikov v slovenski politiki”.

Ob javnomnenjskem merjenju in Logarjevem odgovoru pa se pojavljajo vprašanja, ali morda Tatjana Bobnar razmišlja, da bi se (ponovno) podala v politiko, ali je v tej smeri že storila kakšen korak in ali bi se bila morda pripravljena pridružiti Logarjevi stranki.

“Informacija o mojem imenu na anketi, ki jo navajate, me je presenetila. S tem nisem bila seznanjena, kot tudi ne z razlogi za to. Moj edini fokus je sedaj delo na Uradu predsednice republike, ki ga opravljam z vso svojo predanostjo in odgovornostjo,” je na omenjena vprašanja odgovorila Tatjana Bobnar. Dodala je še, da ni članica nobene stranke in da tudi ne načrtuje ustanovitve svoje stranke oziroma kakršnega koli strankarskega angažmaja.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!