Piran pod vodo: zalilo Tartinijev trg, ulice so se spremenile v “hudournike”

Slovenija 31. Maj 202408:21 > 12:48 0 komentarjev
Poplavljen Tartinijev trg
Poplavljen Tartinijev trg. (Foto: Comunità degli Italiani Giuseppe Tartini/FACEBOOK)

Močni nalivi so sinoči povzročili precej težav, največ dela so gasilci imeli v koprski občini. Tudi zjutraj se je nad Obalo razvila nevihtna linija z močnim nalivom, zato je poplavilo Piran. Voda je drla po ulicah, zalilo je Tartinijev trg in nekaj lokalov. Zaradi podora zemlje in kamenja je piranska občina začasno zaprla pešpot med Piranom in Fieso.

Po sinočnjem močnem deževju se je nad slovensko Istro zjutraj razvila nova nevihtna linija z nalivom, ki je za seboj pustila precej razdejanja.

Zaradi podora zemlje in kamenja je piranska občina začasno zaprla pešpot med Piranom in Fieso. “Podor se je zgodil v jutranjih urah, zato je teren nestabilen in nevaren. Vaša varnost je na prvem mestu,” je piranska občina zapisala na Facebooku.

Prav tako občina obvešča, da je – zaradi nevarnosti podora pri osnovni šoli Cirila Kosmača – zaprtih pet parkirnih mest. Nadomestna parkirna mesta so zagotovili ob malem nogometnem igrišču pri stadionu.

Sodeč po fotografijah, ki so jih objavili uporabniki na Facebooku, je voda zjutraj drla po ulicah, zalilo je Tartinijev trg in nekaj lokalov. Na terenu so bili gasilci, ki so prečrpavali meteorno vodo.

Po poročanju uporabnikov Facebooka je meteorna voda drla tudi po ulicah Portoroža.

Že sinoči so o največ intervencijah poročali iz koprske občine, kjer so zaradi neurja obravnavali 27 dogodkov. Porasli so hudourniki, voda je v Kastelcu zalivala hiše in dvorišča. V Bošamarinu je odnesla del cestišča, povezanega z mostom, na spletni strani piše uprava za zaščito in reševanje.

Kot navaja, je bilo kar nekaj težav tudi v Olmu in Šalari. Sprožilo se je tudi nekaj zemljine na vozišča, v Krkavčah se je porušil podporni zid. Sunek vetra pa je porušil drevo.

Močan veter je podrl drevo tudi na cesti Divača–Ribnica v občini Pivka. Zaradi podora na cestišče je le delno prevozna cesta Rakov Škocjan–Ravbarkomanda. Po podatkih prometnoinformacijskega centra pa je zaradi zdrsa brežine zaprt tudi vozni pas na primorski hitri cesti med Koprom in Bertoki.

Skupno je bilo po podatkih uprave za zaščito in reševanje na območju regijskih centrov Koper, Slovenj Gradec in Postojna zaradi neurja z obilnimi padavinami obravnavanih 43 dogodkov.

Padavine z nevihtami bodo pogoste tudi danes do večera. Možni bodo močnejši nalivi. Ob tem bodo močneje narasli hudourniški vodotoki, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Bonus video: Veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!