Popoldne v znamenju zastojev: predor Ljubelj ponovno odprt

Slovenija 16. Avg 202406:43 > 20:04 0 komentarjev
Zastoji pred predorom Karavanke (Foto: zajem zaslona/DARS)

Pred nami je še en prometno obremenjen konec tedna. Tudi danes so na več odsekih nastajali zastoji. Najhuje je bilo čez dan pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer so nastajali večkilometrski zastoji.

Čez dan so najdaljši zastoji nastajali pred predorom Karavanke. Proti Avstriji se še vedno vije večkilometrska kolona vozil, predor so čez dan občasno zapirali. Predor Ljubelj, ki je bil dobro uro zaprt zaradi tehnične napake, je zdaj ponovno prevozen.

Krajši zastoji nastajajo še pred mejnim prehodom Šentilj v smeri proti Avstriji. Potovalni čas se tam podaljša za okoli 10 minut, piše prometnoinformacijski center.

Cesta med Ljubljano in Kočevjem pri Ortneku je ponovno odprta. Prav tako promet zaradi nesreče ni več oviran na dolenjski avtocesti med Starinami in Novim mestom proti Ljubljani.

Velike gneče je pričakovati tudi konec tedna. Danes so se na ceste znova vrnili tovornjaki, v nedeljo pa se bodo tisti, ki si bodo na račun praznika in konca tedna privoščili krajše počitnice, vračali domov. Po prometno obremenjenem vikendu se bo po napovedih prometnoinformacijskega centra stanje umirilo šele v ponedeljek popoldne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!