Zaradi neviht je Arso za del države spet prižgal rumeno opozorilo

Slovenija 05. Avg 202404:56 1 komentar
oblak, kumulus
PROFIMEDIA

Ponedeljek bo pretežno jasen in topel, a nas lahko popoldne in zvečer znova zajamejo nevihte. Agencija za okolje je zato za sever države izdala rumeno opozorilo pred nevihtami. Opozarja predvsem na močnejše nalive, piše vetra in udare strel.

Ponoči se je pretežno zjasnilo, ponedeljkovo jutro bo povečini suho.

Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18 stopinj Celzija, na Primorskem se bo segrelo do okoli 20 stopinj.

Čez dan bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo med 24 in 29 stopinj Celzija, ob morju pa do 32 stopinj Celzija.

Popoldne lahko v notranjosti Slovenije nastanejo posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte, opozarjajo na Arsu. Tudi jutri popoldne in zvečer bo zato v veljavi rumeno opozorilo pred nevihtami. Rumeno bo obarvan severni del Slovenije.

arso opozorilo
Foto: (ARSO)

“Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo,” opozarjajo meteorologi in svarijo predvsem pred močnejšimi nalivi, piši vetra in udari strel.

V torek bo dokaj jasno, le v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje