Na štajerski avtocesti pijan vozil v napačno smer in povzročil nesrečo

Slovenija 23. Jun 202410:57 > 16:51 2 komentarja
zastoj na avtocesti
Simbolična slika (Foto: N1)

Na štajerski avtocesti se je med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani zgodila prometna nesreča. To je povzročil pijan voznik, ki je po avtocesti vozil v napačno smer. Posledice prometne nesreče so že odstranili.

Na štajerski avtocesti se je danes okoli 9. ure zjutraj zgodila prometna nesreča. zaradi česar sta bila več ur zaprta vozni in prehitevalni pas med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani.

Promet je zato potekal zgolj po odstavnem pasu, zaradi česar so nastajali daljši zastoji. Zastoji so bili tudi na vzporedni cesti med Slovensko Bistrico sever in Slovenskimi Konjicami, kjer je bil obvoz za osebna vozila. Okoli 12. ure ure je bil promet znova sproščen.

Po prvih ugotovitvah policije se je nesreča zgodila zaradi vožnje v napačno smer, ko je 37-letni voznik na vrhu klanca proti Tepanju trčil v drug osebni avtomobil. Voznica tega vozila je bila s tehničnim posegom rešena iz avtomobila ter odpeljana v bolnišnico, prav tako tudi moški, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Dodali so, da je 37-letnik vozil pod vplivom alkohola (1,18 mg/l alkohola).

Po prvih informacijah poškodovana nista življenjsko ogrožena.

Zastoji nastajali tudi drugod

Popoldne se je zgodila tudi nesreča na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Karavankam.

Zastoji so nastajali še na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Čez dan je bil povečan tudi promet iz smeri Hrvaške proti Sloveniji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje