V nesreči pri Vrtojbi umrla voznik in 12-letnik, poškodovanih še sedem dečkov

Črna kronika 05. Jul 202410:20 > 19:16
Prometna nesreča v Jeprci
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Na hitri cesti blizu nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. V nesreči sta umrla 40-letni voznik kombija in 12-letni deček. Še sedem dečkov se je poškodovalo, po prvih podatkih nobeden od njih ni v življenjski nevarnosti.

S PU Nova Gorica so sporočili, da se je na hitri cesti H4 blizu nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi (v smeri Italije) zgodila huda prometna nesreča. Udeleženi sta bili dve vozili – tovornjak s prikolico in slovensko registracijo ter kombi s francosko registracijo.

Po dosedanjih ugotovitvah policistov je 32-letni voznik tovornjaka s prikolico ustavil na koncu kolone motornih vozil, kmalu zatem pa se je v zadnji del polpriklopnika njegovega vozila zaletel 40-letni voznik kombija, državljan Francije. V kombiju je bilo poleg njega še več mlajših sopotnikov, po poročanju Televizije Slovenija osem dečkov, starih od 11 do 13 let, ki so se vračali z nogometnega turnirja v Avstriji.

V prometni nesreči sta zaradi posledic telesnih poškodb umrli dve osebi, in sicer 40-letni voznik kombija in, kot je še poročala Televizija Slovenija, 12-letni deček, ki je sedel spredaj desno.

Še sedem dečkov v kombiju se je poškodovalo, reševalci so jih odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Po prvih podatkih policije noben od njih ni v življenjski nevarnosti. Skupina potnikov v francoskem kombiju je po navedbah policije danes zgodaj zjutraj krenila iz Avstrije in nato nadaljevala pot preko Slovenije v smeri Francije.

Zdravnik nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica je za oba umrla odredil sanitarno obdukcijo. O tragični nesreči je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča, ki je odšel na kraj hude prometne nesreče in ogled prepustil policiji, prav tako so policisti o nesreči obvestili okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Poleg policistov PU Nova Gorica so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci in reševalci.

Vipavska hitra cesta je med Šempetrom in Vrtojbo proti Italiji ponovno odprta, so sporočili s prometnoinformacijskega centra.