Vipavska hitra cesta ponovno odprta, ponekod po državi še zastoji

Slovenija 14. Avg 202416:42 > 18:48 0 komentarjev
zaprta vipavska hitra cesta
Foto: prometnoinformacijski center

Vipavska hitra cesta je bila zaradi prometne nesreče med Selom in Vogrskim proti Italiji nekaj ur zaprta. Na odseku ni več zastojev. Ti so čez dan nastajali tudi drugod po Sloveniji, ceste pa so zdaj večinoma pretočne, je razvidno s spletne strani prometnoinformacijskega centra.

Popoldne se je zgodila prometna nesreča na vipavski hitri cesti med Selom in Vogrskim proti Italiji. Cesta je bila nekaj ur zaprta, zaradi česar so nastajali zastoji.

Na dolenjski avtocesti je bil zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas pred Drnovim proti Obrežju. Na tem odseku še nastajajo krajši zastoji, potovalni čas se podaljša za okoli pet minut.

Zaradi prometno bolj obremenjenega podaljšanega konca tedna so kolone vozil danes nastajale tudi drugod po državi. Te so še vedno na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Voznikom avtomobilov, ki so namenjeni na Jesenice in v Kranjsko Goro, na prometnoinformacijskem centru priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Zastoji prav tako vztrajajo na regionalnih cestah skozi Jesenice in na cestah proti Bledu.

Popoldne je bila gneča tudi na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani. Zastoj je nastal tudi na štajerski avtocesti pred Šentiljem proti Avstriji. Kolona je dolga približno kilometer in pol. Prav tako je gneča pred počivališčem Polskava proti Mariboru, pot se podaljša za okoli 10 minut.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!