Prihodnji teden spet zapora Dunajske ceste

Slovenija 19. Jun 202415:08 0 komentarjev
zapora na dunajski cesti
Začetek januarskih del na železniškem nadvozu nad Dunajsko cesto. (Foto: Žiga Živulovič/BOBO)

Dunajska cesta v prestolnici bo zaradi rušitve železniškega nadvoza znova zaprta. Od 27. junija od polnoči do 1. julija do 5. ure bodo tako tam zaprti vsi prometni pasovi pa tudi pločnik in kolesarska steza.

Dela za rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto v Ljubljani, ki je predvidena prihodnji četrtek, so v polnem teku. Zaradi rušitvenih del bo vnovič potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje. Kot so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo, bo rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza obsegala odstranjevanje robnega in notranjega nosilca, stebrov in oporne konstrukcije nadvoza.

Zaradi rušitvenih del bo torej od 27. junija do 1. julija potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje, nato pa bo vzpostavljena delna zapora, ki bo trajala predvidoma do konca leta. V času delne zapore bodo prevozni štirje vozni pasovi za osebna vozila in Ljubljanski potniški promet (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani.

Gradnja nadomestnega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto poteka skladno s terminskim planom, do zdaj je bila izvedena tretjina del. Zgrajen je nov južni del nadvoza, po katerem že poteka železniški promet. Prav tako so izvedena vsa pripadajoča dela na signalnovarnostnih in telekomunikacijskih napravah, so pojasnili na direkciji.

Spomnili so še, da projekt sofinancira EU.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!