Zaradi salmonele odpoklicali čevapčiče in piščančje ražnjiče

Slovenija 21. Okt 202413:48 9 komentarjev
Čevapčiči
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Uprava za varno hrano je minuli petek odpoklicala več živil, med drugim piščančje ražnjiče in čevapčiče. V njih so namreč odkrili salmonelo.

Uprava za varno hrano je minuli petek odpoklicala dva mesna izdelka; piščančje ražnjiče in čevapčiče.

V upravi so zapisali, da je mesu pretekel rok uporabe — ražnjičem 11. oktobra, čevapčičem pa 17. oktobra — obenem pa so po odvzemu vzorcev pri obeh živilih ugotovili prisotnost salmonele. Proizvajalec čevapčičev v 480-gramskem pakiranju so Celjske mesnine, naprodaj pa so bili v trgovinah Hofer, kjer so zapisali, da je bil poleg salmonele v vzorcu odkrit tudi patogen mikrob. Kupci lahko izdelek vrnejo v katerikoli Hoferjevi trgovini, kjer jim bodo kupnino — tudi brez predložitve računa — vrnili.

Gre za serijo oziroma lot s številko 1428500. Proizvajalec piščančjih ražnjičev je Perutnina Ptuj, številka serije oziroma lota pa je 1202729665.

Uprava za varno hrano potrošnikom, ki so živili zamrznili, svetuje, da ju zavržejo.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje