Policija potrdila: štajersko avtocesto so zaprli zaradi prazne škatle

Slovenija 11. Okt 202413:31 > 19:48 1 komentar
Policija na kraju
Policija na kraju (Foto: MP Produkcija)

Avtocesta med Slivnico in Rogozo je bila dlje časa zaprta zaradi sumljive škatle na cesti. Po tem, ko so škatlo preventivno razstrelili bombni tehniki, so ugotovili, da je bila škatla prazna.

Iz mariborske policijske uprave (PU) so sporočili, da je bil njihov operativni center ob 11.40 obveščen o sumljivem predmetu pod nadvozom med Slivnico in Rogozo, zato so avtocesto zaprli.

Kot so pojasnili za N1, so to storili, ker je bila škatla postavljena pod stebrom nadvoza avtoceste, kjer bi v primeru morebitne eksplozije močno ogrozila življenja ljudi ter povzročila veliko gmotno škodo.

Policisti in kriminalisti so kartonsko škatlo pregledali, nato pa jo predali bombnim tehnikom, ki so jo razstrelili.

Ugotovili so, da je bila škatla prazna in ni predstavljala nevarnosti za življenje ali premoženje ljudi.

Zastoj Zastoj
Kolona na avtocesti (Foto: MP Produkcija)
Zastoj Zastoj
Kolona na avtocesti (Foto: MP Produkcija)
Zastoj Zastoj
Kolona na avtocesti (Foto: MP Produkcija)

Avtocesta med Rogozo in Slivnico je bila znova prevozna po dobrih dveh urah, zaradi zaprtja pa so nastajali daljši zastoji.

Na kraju so policisti in kriminalisti nato opravili ogled ter zbirali obvestila o morebitnem sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti bodo nadalje poskušali ugotoviti tudi, kdo je škatlo pustil na takšnem mestu, da je glede na okoliščine vzbujala občutek sumljivega predmeta, so še dodali na PU Maribor.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje