Zaradi zapore spet zastoji na štajerski avtocesti: vozniki čakajo skoraj eno uro

Slovenija 13. Okt 202416:30 > 19:11 1 komentar
Učak
Foto: promet.si

Zaradi delovne zapore na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim proti Mariboru nastajajo zastoji pred izvozom z avtoceste in na vzporedni regionalni cesti do Vranskega. Vozniki lahko avtocesto zapustijo že na Lukovici.

Zaradi delovne zapore na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim proti Mariboru tudi danes nastajajo zastoji pred izvozom z avtoceste in na vzporedni regionalni cesti do Vranskega.

Avtocesta bo v smeri proti Mariboru zaprta še do ponedeljka do 6. ure. Obvoz je možen prek Tuhinjske doline.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je zastoj na izvozu Blagovica proti Mariboru trenutno dolg okoli 5 kilometrov, zamuda je trenutno 48 minut. Vozniki lahko avtocesto zapustijo že na Lukovici. So pa zastoji tudi na vzporedni regionalni cesti Blagovica-Trojane-Vransko. Obvoz je možen prek Tuhinja, sporoča prometnoinformacijski center.

Štajerska avtocesta bo na tem odseku, ki so ga zaradi del zaprli v petek ob 20. uri, že v soboto pa so tam nastajali zastoji, zaprta še do ponedeljka do 6. ure. Poleg uvoza Blagovica proti Mariboru sta zaprta tudi uvoz Trojane v obe smeri in izvoz Trojane proti Mariboru.

Na dolenjski avtocesti je gneča tudi pred delovno zaporo med priključkoma Trebnje zahod in Bič proti Ljubljani, zastoj je dolg približno 2 kilometra. Na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani je upočasnjen promet na posameznih odsekih.

Zastoji so še na cesti Pivka – Postojna pri Prestranku.

Na cesti Spodnja Idrija – Godovič so zaradi snemanja v Idriji, na Gregorčičevi ulici, do 22. ure, možne kratkotrajne popolne zapore (do 15 minut), so še sporočili s prometnoinformacijskega centra.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje