Zasavski župani zahtevajo izredno sejo sveta trboveljske bolnišnice

Slovenija 04. Sep 202414:31 1 komentar
noge dojenčka
PROFIMEDIA

Župani vseh treh zasavskih občin Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi zahtevajo takojšen sklic izredne seje sveta Splošne bolnišnice Trbovlje po tistem, ko so zaradi pomanjkanja osebja v ponedeljek začasno zaprli dva oddelka bolnišnice. Po navedbah trboveljskega župana Zorana Pozniča so ogorčeni, ker so o tem izvedeli šele iz medijev.

“Ogorčeno ugotavljamo, da o stanju in posledično začasnem zaprtju navedenih dveh oddelkov v Splošni bolnišnici Trbovlje niti župani niti občine nismo bili predhodno obveščeni. Nesprejemljivo je, da tako pomembne informacije za naše prebivalce izvemo iz medijev,” je župan Trbovelj Zoran Poznič v imenu vseh treh zasavskih županov zapisal na družbenem omrežju Facebook.

Opozoril je, da “ni prvič, da se stanje v Splošni bolnišnici Trbovlje prikriva in da v javnosti prihajajo različne in nepreverjene informacije”. “Med njimi tudi vedno znova informacije o trajnem zaprtju enega ali več oddelkov oziroma o ukinitvi bolnišnice kot takšne,” je izpostavil. Zasavje tega po njegovih besedah pod nobenim pogojem ne bo dopustilo.

“Zahtevamo, da se na izredno sejo sveta bolnišnice povabijo vsi zasavski župani, vsi zasavski poslanci v državnem zboru, direktor Zdravstvenega doma Trbovlje in nekdanji minister za zdravje Samo Fakin. Datum in uro izredne seje sveta pričakujemo v najkrajšem možnem času,” je zaključil.

Kot je v torek poročala Televizija Slovenija (TVS), so v Splošni bolnišnici Trbovlje zaradi pomanjkanja osebja v ponedeljek začasno zaprli pediatrični in porodni oddelek. Oba oddelka bosta zaprta do konca tega tedna, v ponedeljek pa naj bi začela ponovno nemoteno delovati.

dojenček
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

“V primeru potrebe po sekundarni obravnavi s strani pediatra ali potrebe po hospitalizaciji otrok, se pacienti napotijo v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana ali SB Celje, enako velja tudi za porodnice,” so objavili na spletni strani bolnišnice.

Za vse bolnike je bilo ustrezno poskrbljeno, saj so bili odpuščeni v domačo oskrbo, v primeru potrebe po nadaljevanju zdravljenja pa so bili premeščeni v druge ustanove, in sicer Splošno bolnišnico Celje, Splošno bolnišnico Novo mesto in UKC Ljubljana, so navedli.

Ambulantna dejavnost pediatričnega oddelka poteka nemoteno tudi v tem tednu: kardiološka, nefrološka in alergološka ambulanta bodo v tem tednu izvedene in vse, ki imajo termin, v trboveljski bolnišnici prosijo, da se pregleda udeležijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje