Zaslišana domnevna tarča, za katero naj bi zakonca naročila umor

Črna kronika 06. Jun 202409:42 0 komentarjev
Okrožno višje in vrhovno sodišče Ljubljana
Okrožno višje in vrhovno sodišče Ljubljana (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

V nadaljevanju sojenja zakoncema, ki sta napeljevala k umoru domnevnega krivca za sinovo smrt, je spregovorila njuna tarča.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so v sredo z zaslišanjem prič nadaljevali sojenje zakoncema Lidiji Giuliatti Bajželj in Igorju Bajžlju, ki naj bi se hotela maščevati za sinovo smrt in zato napeljevala k umoru človeka, ki naj bi bil kriv zanjo. Tokrat so zaslišali njuno domnevno tarčo, poročajo mediji.

Obtožnica zakoncema očita, da sta od avgusta 2019 po Ljubljani in tudi drugod po Sloveniji iskala nekoga, ki bi ubil 30-letnega Amarja. T. Tistega avgusta so namreč v avtu na Rakovi jelši našli mrtvega njunega sina. Zaradi suma, da se je predoziral, naj bi mama začela iskati njegovega prodajalca droge. Po njenem prepričanju je bil to Amar, zaradi česar naj bi se mu hotela maščevati.

Najprej naj bi najmanj eni osebi naročila umor Amarja in ji tudi plačala 15.000 evrov, ampak naj bi izvajalec le vzel denar, umora pa ne izvedel. Zato naj bi konec novembra predlani začela napeljevati k umoru še Amarjevega botra Enesa M., ki pa je, namesto da bi likvidacijo izvršil, načrte razkril Amarju.

Naročeni morilec načrte zakoncev razkril tarči

Zaslišani Amar je v sredo na sodišču povedal, da je od Enesa izvedel, da ga hočejo ubiti, da je Giuliatti Bajželj umor že plačala in da ga intenzivno iščejo. Enesu naj bi rekel, da za to potrebuje dokaze, in ko jih je dobil – Enes naj bi namreč posnel vsaj dva telefonska pogovora z Giuliatti Bajželj – naj bi odšel na policijo, pričanje povzema Dnevnik.

Amarjeva partnerica je na sodišču potrdila, da so ga posnetki pogovorov, v katerih naj bi Giuliatti Bajželj Enesa napeljevala k umoru, močno prestrašili, bal se je zase in za družino. Enako sta povedala njegova sosed in stric.

Zakonca vse skupaj zanikata. Giuliatti Bajželj je sicer potrdila, da je raziskovala sumljivo sinovo smrt, a da je bila v to pravzaprav prisiljena zaradi slabe policijske preiskave. Še zdaleč pa da ni bilo nobenega napeljevanja k umoru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!