Zastoji na primorski avtocesti se po kaotičnem dopoldnevu zmanjšujejo

Slovenija 18. Mar 202313:19 > 18:28
Zastoji na primorski avtocesti
Twitter/@promet_si

Na primorski avtocesti v smeri od Ljubljane proti Primorski so vse od jutra nastajali zastoji, ki so vztrajali tudi čez celotno sobotno popoldne. Zaradi del je namreč do nedelje zaprt vozni pas med Brezovico in Vrhniko proti Kopru, kar je močno zgostilo promet na tem odseku. Zastoji so trenutno nekoliko krajši.

Na primorski avtocesti je do nedelje do 21. ure zaprt vozni pas med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Kot so sporočili s Prometno informacijskega centra, so zato na avtocesti od Ljubljane proti Primorski že dopoldne nastali zastoji. Takrat so bili ti tudi najdaljši, saj so vozniki za pot od Ljubljane do Vrhnike potrebovali skoraj uro več časa.

Razmere so se trenutno nekoliko umirile, zastoj pa ostaja na odseku med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra. Predvidena zamuda na tem delu avtoceste je okoli 20 minut. Pot iz Ljubljane do Kopra voznikom vzame približno uro in 20 minut.

Zapore pa so predvidene tudi na nekaterih drugih cestah po Sloveniji. Vipavska hitra cesta bo zaprta med Selom in Ajdovščino proti Nanosu do ponedeljka, 20. marca, do 5. ure. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. V nedeljo med 7.30 in 20. uro bo zaradi del vipavska hitra cesta zaprta še v predorih med Vipavo in Nanosom proti Razdrtemu.

Cesta čez Pavličevo sedlo bo na avstrijski strani zaradi del zaprta od 20. do 31. marca. Cesta Litija – Zagorje bo zaprta pri Šklendrovcu vsako soboto med 7.30 in 13.30 do septembra 2023.

Kot so še zapisali na Prometno informacijskem centru, bo na primorski hitri cesti med prehodom Škofije in razcepom Srmin v obe smeri od ponedeljka, 20. marca, do 30. junija 2023 omogočena vožnja tudi brez uporabe e-vinjete.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.