Zažgana posoda bo kot nova. Skrivnost v eni sestavini, ki pa ni soda bikarbona

Magazin 07. Avg 202419:51 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Vsi, ki doma kuhajo, se pogosto soočajo s trdovratnimi madeži tako na zunanjih kot notranjih delih posode, loncev in pekačev. Nekateri madeži ostanejo tudi, če jih neutrudno drgnete. A obstaja trik, ki vam lahko pomaga.

Maščoba, ostanki hrane in črni madeži na posodah so včasih prava nočna mora za čiščenje.

Nekateri se zatečejo h grobemu drgnjenju z žično ščetko ali drugimi agresivnimi čistili, a tudi tokrat se rešitev najde tam, kjer je težava nastala – v vaši kuhinji. Čeprav je soda bikarbona zelo vsestranska in se pogosto uporablja čiščenje, je za čiščenje trdovratnih madežev zelo dober pecilni prašek.

Vse, kar potrebujete, da brez večjega napora odstranite madeže, je ena vrečka pecilnega praška, ki se sicer najpogosteje uporablja za pripravo peciva.

V zažgano posodo vlijemo tri centimetre vode, dodamo pecilni prašek in zavremo. Zažgani delčki se sčasoma sami začnejo ločevati od posode. Da bo čiščenje učinkovitejše, si lahko pomagate s staro zobno ščetko ali namensko ščetko za pomivanje posode.

Če vam ne uspe prvič, postopek ponovite, nato pa ponev ali drugo posodo pomijte po običajnem postopku, z malo detergenta in mlačne vode.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!