Zdravstvene šole z državno injekcijo: nove telovadnice, strehe in učilnice

Slovenija 03. Jul 202411:35 1 komentar
zdravstvena šola
Praksa na srednji zdravstveni šoli Ljubljana. (Foto: Srdjan Živulović Bobo)

Vlada je potrdila financiranje investicijskih projektov v strokovne srednje šole s področja zdravstva. Nove ali obnovljene prostore bodo dobile srednje zdravstvene šole v Ljubljani, Murski Soboti in Ormožu.

Vlada je na seji odbora sprejela sklep o spremembi načrta razvojnih programov za obdobje 2024-2027, s katerim so potrdili investicijske projekte v strokovne srednje šole s področja zdravstva. Infrastrukturne investicije bodo izvedli na srednjih šolah v Ljubljani, Murski Soboti in Ormožu, so pojasnili na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje.

Vlada je na seji odbora potrdila investicijo izgradnje telovadnice in dograditve ter rekonstrukciije Srednje zdravstvene šole Murska Sobota za potrebe umestitve nove telovadnice, pa tudi ureditve zunanjih površin. Ministrstvo je navedlo, da je cilj investicije nemotena organizacija pouka športa za dijake in optimalno delovanje pedagoškega procesa za šolo.

Vlada je v načrt razvojnih programov za obdobje 2024-2027 uvrstil tudi dograditev Gimnazije Ormož in rekonstrukcijo Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana.

Prostorska stiska zaradi večjega vpisa

V Ormožu bodo po navedbah ministrstva zagotovili nove prostore za izvajanje novega srednješolskega strokovnega izobraževanja zdravstvene nege na Gimnaziji Ormož in tako rešiti prostorsko stisko zaradi povečanega vpisa. Šola namreč deluje v stavbi iz leta 1998, trenutno pa primanjkuje prostor za garderobo, strokovne učilnice in urejen prostor za jedilnico. Z investicijo bodo objekt tudi statično ojačali in nadzidali celo nadstropje v izmeri več kot 700 kvadratnih metrov za potrebe izvajanja pouka zdravstvene nege.

Na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana bodo po besedah ministrstva z investicijo zagotovili primerne prostore in opremo za kakovostno in ustrezno izvajanje izobraževalnih programov s področja zdravstva, in sicer programov farmacevtski tehnik, tehnik laboratorijske biomedicine in tehnik zobne protetike. V sklopu projekta bodo tudi izvedli prenovo in prizidavo stavbe, ki obsegata protipotresno sanacijo obstoječih starejših delov objekta ter funkcionalne dopolnitve z novimi prostori. Ob tem bodo namembnost prostorov tudi delno prilagodili zahtevam izobraževalnega programa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje