Znana gostilna še vedno išče najemnika

Gostilna Pri treh ribnikih
Gostilna Pri treh ribnikih/FACEBOOK

Znan lokal Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru, še vedno išče najemnika. Ker na prvem pozivu ni nihče oddal ponudbe, se mariborsko občinsko podjetje ponovno podaja v lov za najemnikom, ki bi obudil legendarno gostilno.

Potem ko se na prvi poziv k oddaji ponudb za najem gostilne Pri treh ribnikih ni nihče odzval, so pri mariborskem občinskem podjetju Mestne nepremičnine ponovili razpis. Od 1. pa do 17. marca znova iščejo najemnika, piše spletni Večer.

Gostinski lokal, nekoč znan tudi pod imenom Pri Kličku, so Mestne nepremičnine junija 2020 kupile od družbe Terme Maribor za okoli pol milijona evrov. Sprva je v njem ostal dolgoletni najemnik, a je pozneje odstopil od najemne pogodbe, ki jo je imel s termami sklenjeno do junija letos.

Gostilna je tako že skoraj leto dni zaprta. Na drugem pozivu k oddaji ponudb za najem lokala Mestne nepremičnine iščejo najemnika s ponudbo lokalne hrane, slovenskih jedi in regionalnih vin. Najemno razmerje bo sklenjeno za določen čas 10 let z možnostjo sporazumne prekinitve. V januarskem neuspešnem pozivu bi se sicer sklepalo za obdobje petih let, a po dveh letih bi se lahko najemnik in najemodajalec razšla.

Višina najemnine je enaka kot pri prvem razpisu, a so natančneje definirali dodatni del najemnine. Tako bo morebitni novi najemnik plačal fiksno mesečno minimalno 2.500 evrov.

Ogled nepremičnin bo 9. marca. Oddajajo 334 kvadratnih metrov gostinskih površin, 90 kvadratnih metrov pomožnih prostorov v glavnem objektu in zunanja skladišča v izmeri več kot 150 kvadratnih metrov ter zunanje vrtove v skupni izmeri 140 kvadratnih metrov. Najemnik bo imel možnost dodatno najeti tudi vrt nad objektom, ki je razporejeni v terase, zajema pa točilni pult, odprti žar in separeje za goste. Gostilna pa mora biti odprta šest dni v tednu, še piše Večer.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje