81-letnik sosedom skoraj deset let nagajal s fračo

Svet 28. Maj 202408:07 0 komentarjev
STRELJANJE S FRAČO
Foto: PROFIMEDIA

V Kaliforniji je policija aretirala 81-letnika, ki je sosede približno desetletje teroriziral s fračo. S svojimi dejanji je povzročal predvsem škodo na njihovi lastnini. V vseh letih ni nikogar poškodoval, čeprav so izstrelki včasih poleteli tudi proti sosedom.

Več prebivalcev soseske v mestu Azusa v okrožju Los Angeles je v zadnjih desetih letih policiji redno prijavljalo incidente streljanja s fračo, ki naj bi jih zagrešil neznani storilec. Policija je prijave vzela resno, vendar storilcu ni prišla na sled. “Serijskega strelca s fračo” so naposled prijeli, potem ko so na podlagi sumov na njegovem domu opravili hišno preiskavo, pri kateri so našli fračo in kroglične ležaje, piše Sky News.

Gre za 81-letnika, ki je osumljen, da je skoraj desetletje s krogličnimi ležaji, izstreljenimi iz frače, razbijal okna na hišah in avtomobilih sosedov. Nekajkrat naj bi izstrelki za las zgrešili tudi ljudi. Vodja preiskave Jake Bushey je dejal, da so detektivi ugotovili, da je bila večina krogličnih ležajev izstreljena z osumljenčevega vrta.

“Ne poznamo nobenega drugega motiva kot to, da je verjetno šlo le za zlonamerno nagajanje,” je dejal Bushey. Dodal je, da je preiskava potekala več let, saj osumljencu ves ta čas niso mogli priti na sled. 81-letnik bo pred sodnika stopil že danes.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!