Ameriška policija objavila nove posnetke poskusa atentata na Trumpa (VIDEO)

Svet 09. Avg 202407:37 0 komentarjev

Ameriška policija je objavila nove posnetke s policijskih telesnih kamer tik pred poskusom atentata na ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa in po njem.

Posnetke s policijskih telesnih kamer, ki jih je objavila pensilvanska policija, dajejo jasnejšo sliko dogajanja ob poskusu atentata na ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Posnetki prikazujejo zmedo, ki je zavladala takoj, ko je prvi policist na strehi opazil oboroženega moškega.

Na enem od posnetkov, ki ga je objavil Wall Street Journal, je tako mogoče slišati lokalnega policista, kako svojim kolegom pravi, da je že dneve pred Trumpovim predvolilnim shodom v Pensilvaniji tajno službo opozarjal, da je treba varovati stavbo, s katere je storilec streljal. Po njegovih besedah naj bi mu ti zagotovili, da bodo upoštevali njegov nasvet.

Območje stavbe je bilo nato varnostno rangirano kot “sekundarni obroč”, ki ga ni nadzorovala tajna služba, temveč lokalni in državni uradniki, poroča BBC.

Policist oboroženega strelca na strehi opazil nekaj sekund pred streljanjem

Še en posnetek pa prikazuje policista, ki se s pomočjo kolega povzpne na streho in opazi strelca, tik preden je ta sprožil strele. Takoj ko vidi, da je človek na strehi oborožen, pa se spusti nazaj na tla in steče do policijskega avta po svoje orožje. Slabo minuto za tem, ko je policist storilca opazil na strehi, je ta sprožil strele proti Trumpu. Storilca so nato ubili ostrostrelci, ki so območje nadzorovali na drugi stavbi, bliže govorniškemu odru.

Posnetki prikazujejo, kako se za tem policisti in pripadniki varnostnih sil povzpnejo na streho in obkrožijo mrtvega strelca.

Kot je videti, je v trenutkih tik pred poskusom atentata med policisti in pripadniki varnostnih sil in po njem vladala popolna zmeda. Tako je med drugim slišati presenečene policiste, ki se sprašujejo, zakaj na strehi ni bilo nikogar. Sliši se tudi vprašanja, ali so uporabljali isto frekvenco za komunikacijo prek policijskega radia, saj je bil strelec opažen, preden je sprožil strele.

Tiskovni predstavnik tajne službe Anthony Guglielmi je po objavi posnetkov dejal, da te pregledujejo in analizirajo. Dodal pa je, da gre pri poskusu atentata vsekakor za napako tajne službe. Dogodek sicer preiskujeta tudi zvezni preiskovalni urad FBI in dvostrankarski odbor predstavniškega doma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!