Anna Sorokin spregovorila za CNN: Zaslužim si drugo priložnost

Magazin 13. Okt 202220:071 komentar

Ruska prevarantka Anna Sorokin je v intervjuju za CNN dejala, da je hvaležna za to, da je bila izpuščena iz zapora in da je raje v hišnem priporu v ZDA, kot da bi bila svobodna v Evropi. Verjame namreč, da bo s tem popravila svoje napake iz preteklosti. "Če bi odšla v Evropo, bi sprejela oznake, ki so mi jih ljudje nadeli," je povedala in nadaljevala, da jim je s tem, ko se je odločila ostati v zaporu, dokazala, da se motijo.

Anna Sorokin je bila pred dobrim tednom izpuščena iz zapora, kjer je zaradi pretečenega vizuma preživela 18 mesecev. Ruska prevarantka iz Netflixove serije Inventing Anna je tako do nadaljnjega v strogem hišnem priporu na svojem domu, kjer je v intervjuju za CNN spregovorila o svojih napakah, o zaporu ter o tem, da si zasluži drugo priložnost.

Že za priložnost, da so jo iz imigracijskega pripora izpustili v hišni pripor, je zelo vesela. Svojega doma sicer ne sme zapustiti – kdaj ga bo smela, še ne ve, je priznala. Serije Inventing Anna, na podlagi katere je zaslovela, ni gledala.

Na vprašanje, ali svoja dejanja obžaluje, je odgovorila, da vsekakor: “Zelo mi je žal za nekatere odločitve, ki sem jih sprejela, veliko sem se tudi naučila in zrasla kot oseba.” Dodala je, da je ljudi izkoristila, a da je bila mlajša in da se je iz svojih dejanj nekaj naučila.

Rusinja, ki bi lahko po prestajanju kazni za prevare in tatvine v ZDA odšla nazaj v Evropo, je kljub pretečenemu vizumu ostala v ZDA in tam zato prestala 18 mesecev kazni. To je po njenih besedah storila, da bi popravila napake iz preteklosti. “Če bi se vrnila v Evropo, bi sprejela oznake, ki mi jih ljudje poskušajo pripisati. To, da sem ostala v zaporu in poskusila dokazati ljudem nasprotno, mora nekaj pomeniti. Upam, da bodo ljudje to prepoznali,” je pojasnila svojo odločitev.

Sorokin meni, da si, kljub temu da je preslepila ogromno Američanov in ameriških institucij, zasluži ostati v ZDA in zasluži drugo priložnost. Za svojo napako se je, kot je dodala, oddolžila z zaporom. V pogovoru je priznala še, da je zaradi svojih dejanj veliko pretrpela, tudi če tega ne pokaže vedno, in da ji je bilo pogosto zelo težko.

Trenutno se ukvarja s svojim podkastom in umetnostjo. Izrazila je upanje, da bo svetu nekoč poznana tudi po svojih dejanskih projektih in ne zgolj svojih prevarah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar