Aretirali moškega, ki se je poskušal pretihotapiti na EasyJetovo letalo

Svet 07. Okt 202410:59 0 komentarjev
Easyjet
Eric Gaillard/REUTERS

Na letališču v Združenem kraljestvu se je brez ustreznih dokumentov poskušal vkrcati 20-letnik. Policisti so ga priprli, nato pa izpraznili letalo in ga pregledali. Med preiskavo niso našli ničesar sumljivega, 20-letnik pa ostaja v pridržanju.

Na letališču v Manchestru v Angliji so aretirali 20-letnega moškega, ki se je v petek poskušal vkrcati na letalo brez ustreznih dokumentov. Policija se je v petek okoli 19. ure odzvala na prijavo, da je na letalu družbe EasyJet, ki je bilo namenjeno v Milano, moški brez ustreznih dokumentov, poroča Sky News.

Policisti so 20-letnika aretirali zaradi suma skrivanja z namenom prevoza v letalu brez dovoljenja in namernega ali nepremišljenega povzročanja javnega nereda.

Ob tem so, kot je to običajno v takšnih primerih, vse potnike izkrcali, iz letala pa so zložili tudi njihovo prtljago. Ob preiskavi letala organi pregona niso našli ničesar sumljivega. Prav tako ni znakov, da bi bil incident povezan s terorizmom. 20-letnik ostaja v policijskem pridržanju, preiskava pa se nadaljuje, še piše Sky News.

Družba EasyJet je sporočila, da so na petkovem letu v Milano opravili dodatne varnostne preglede zaradi potnika, ki se je nepravilno vkrcal na letalo. “Varnost in zaščita sta naši prednostni nalogi, zato bomo sodelovali s svojim partnerjem na letališču v Manchestru, da bi ugotovili, kako se je moškemu uspelo vkrcati na letalo,” so še zapisali.

Z letališča v Manchestru pa so sporočili, da je varnostna služba potnika ustrezno pregledala, varnost potnikov pa tako ni bila pod vprašajem. Po poročanju Sky Newsa so dodali, da sodelujejo s policijo in letalsko družbo v preiskavi, kaj se je zgodilo.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!