Avstralski McDonald’s sprejel ukrep, ki ne bo všeč ljubiteljem njihovega zajtrka

Svet 04. Jul 202408:23 1 komentar
McDonald's zajtrk
Foto: PROFIMEDIA

V avstralskem Mcdonald'su so zaradi pomanjkanja jajc, ki ga je povzročil izbruh ptičje gripe, skrajšali čas strežbe jedi iz menija za zajtrk.

Slaba novica za vse avstralske ljubitelje zajtrka, ki ga ponuja ameriška veriga restavracij McDonald’s. Velikan hitre prehrane je namreč sporočil, da bo zaradi pomanjkanja jajc, ki ga je povzročil izbruh ptičje gripe, čas zajtrka skrajšal za 90 minut. Trenutno je ponudba zajtrka v tamkajšnjih restavracijah na voljo le do 10.30 in ne do poldneva. Gre sicer za začasen ukrep, poroča britanski BBC.

“Zaradi trenutnih izzivov v panogi tudi mi, tako kot številni trgovci na drobno, skrbno upravljamo zalogo jajc,” je v izjavi za BBC sporočil avstralski McDonald’s in dodal, da še naprej tesno sodelujejo z mrežo tamkajšnjih kmetov, proizvajalcev in dobaviteljev v času, ko industrija krepi skupne moči za obvladanje tega izziva.

V zadnjih dveh mesecih je bilo po pisanju BBC v enajstih perutninskih obratih na jugovzhodu Avstralije odkritih več sevov ptičje gripe. Oblasti so sicer sporočile, da so zadeve pod nadzorom. “Potrošniki kratkoročno lahko pričakujejo nekaj praznih polic, vendar se zaloge preusmerjajo na območja s pomanjkanjem,” je dejala avstralska vlada in potrošnike pozvala, naj ne kupujejo več jajc, kot je treba.

Ptičja gripa je prizadela manj kot 10 odstotkov avstralskih kokoši nesnic, vendar so nekatera podjetja omejila količino jajc, ki jih lahko ljudje kupijo. Zaradi izbruha virusne bolezni so v Avstraliji izločili približno 1,5 milijona piščancev. Za zdaj še nobeden od odkritih sevov ni bil različica ptičje gripe H5N1. Omenjena različica se je razširila med pticami in sesalci po vsem svetu ter okužila na milijarde živali in majhno število ljudi, še poroča BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje