Avtocesta pri Dunaju se je spremenila v blatno reko (VIDEO)

Svet 16. Sep 202411:56 2 komentarja
Poplavljena avtocesta pri Dunaju
Poplavljena avtocesta pri Dunaju. (Foto: @uwz.at/posnetekzaslona/X)

Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek poplavljene avtoceste blizu Dunaja. Večpasovnica se je spremenila v blatno reko.

Srednja Evropa je že nekaj dni v primežu poplav, eno bolj kritičnih območij je tudi dežela Spodnja Avstrija, kjer so razglasili stanje naravne nesreče.

Do polnoči ne bodo obratovale tri železniške proge, na Dunaju nastajajo motnje v delovanju podzemne železnice. Pristojni državljanom svetujejo, naj vse nenujne opravke preložijo na četrtek, ko naj bi se vremensko dogajanje popolnoma umirilo.

Na družbenih omrežjih je zakrožil posnetek poplavljene avtoceste pri Dunaju. Šlo naj bi za južno avtocesto A2 pri Dunaju, blizu Neudorfa. Cestišče je bilo v nedeljo popolnoma pod vodo, večpasovnica se je spremenilo v reko.

Podobna situacija je bila tudi med St. Pöltnom in Dunajem, kjer je poplavilo zahodno avtocesto A1. Tam je voda na najnižji točki segala do enega metra.

Dunajski gasilci so imeli v zadnjih 24 urah več kot 1.300 intervencij, najhuje je bilo, ko so imeli tudi po sto klicev na uro.

V Avstriji so zaprte številne ceste, več odsekov avtoceste je neprevoznih. Delno je ustavljen tudi železniški promet. Poplave so v srednji Evropi doslej terjale najmanj deset smrtnih žrtev, v Romuniji je mrtvih šest.

V Avstriji do torka pričakujejo še približno 60 litrov na kvadratni meter, kar bi lahko dodatno poslabšalo razmere, povzema hrvaški Dnevnik. Tla so namreč izjemno namočena, deževnica pa se zadržuje na površini, kar povečuje tveganje nenadnih poplav. Največ padavin pričakujejo na Tirolskem in na vzhodu države.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje