Bejrut ponoči tarča “najbolj intenzivnega” napada izraelske vojske

Svet 06. Okt 202408:01 0 komentarjev
Bejrut
Foto: Joseph Campbell/ REUTERS

Izraelska vojska je tudi v noči na nedeljo nadaljevala obstreljevanje libanonske prestolnice Bejrut. Ob tem je navedla, da so bili napadi "ciljno usmerjeni" na skladišča orožja in druge dele infrastrukture gibanja Hezbolah. Po ocenah CNN gre za enega izmed najbolj intenzivnih napadov na Bejrut v zadnjem času.

Tudi v noči na nedeljo so se na Bližnjem vzhodu nadaljevala obstreljevanja Libanona. Izraelska vojska je zjutraj potrdila, da je na prestolnico Bejrut izvedla več “ciljno usmerjenih napadov”, pri čemer je navedla, da je ciljala predvsem na skladišča orožja in druga območja, kjer deluje gibanje Hezbolah. Po poročanju ekipe CNN, ki je v Bejrutu, je izraelsko obstreljevanje trajalo več ur.

“Ponoči so bojna letala pod natančnim vodstvom obveščevalnega oddelka izvedla vrsto usmerjenih napadov po Bejrutu na več skladišč streliva in druge teroristične infrastrukture na območju /…/ IDF bo še naprej silovito napadala, poškodovala in uničevala vojaške zmogljivosti in infrastrukturo Hezbolaha v Libanonu,” je po koncu napadov v objavi na omrežju X sporočila izraelska vojska.

Tiskovni predstavnik izraelskih sil je ob tem izdal nove ukaze za evakuacijo več libanonskih sosesk.

Sobotni večerni napadi so bili po ocenah novinarjev na terenu med najintenzivnejšimi. “Najprej se je zaslišalo hrumenje, nato se je v daljavi videlo bliskanje, potem so se zaslišale še eksplozije,” za CNN poroča dopisnica iz Bejruta Jomana Karadsheh.

O številu morebitnih žrtev mediji za zdaj še ne poročajo.

V izraelskem napadu na mošejo v Gazi 21 mrtvih

V napadu izraelske vojske na mošejo v Gazi, spremenjeno v zavetišče za begunce, je bilo ubitih 21 ljudi, je danes sporočila agencija za civilno obrambo Gaze. Po navedbah tujih medijev je bilo v napadu tudi veliko ranjenih.

Izraelska vojska je zatrdila, da je šlo za napad na oborožene pripadnike palestinskega gibanja Hamas, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!