Biden se ne da: “Kandidiram in zmagali bomo”

Svet 13. Jul 202410:33 3 komentarji
Kamala Harris in Joe Biden
Foto: Elizabeth Frantz/REUTERS

Ameriški predsednik Joe Biden je v petek na predvolilnem shodu v Detroitu ob namigovanjih, da ni zmožen opravljati svoje funkcije, svojim podpornikom znova zagotovil, da predsedniške tekme ne bo zapustil. Kot je dejal, na novembrskih volitvah lahko premaga Donalda Trumpa, ki po njegovem predstavlja resno grožnjo.

“V zadnjem času je bilo veliko špekulacij. Ali bo Joe Biden ostal v tekmi? (…) Tukaj je moj odgovor: jaz sem kandidat in zmagali bomo,” je dejal svojim privržencem, poročajo ameriški mediji in evropske agencije.

Ameriški predsednik Joe Biden je v govoru napadel tekmeca Donalda Trumpa in ga predstavil kot “grožnjo narodu”. “Američani želijo predsednika in ne diktatorja,” je dejal.

81-letni ameriški predsednik je v petek začel kampanjo za glasove volivcev v zvezni državi Michigan. “Toliko o tem, da je moja kampanja razpadla,” je dejal. “V tekmi sem in zmagali bomo (…). Čas je, da politiko nehamo obravnavati kot zabavo ali resničnostni šov,” je dejal privržencem.

Po Bidnovem neuspešnem nastopu na junijskem soočenju s Trumpom, med katerim je pogosto govoril nepovezano in izgubljal tok misli, se vrstijo pozivi tako dela javnosti kot tudi vse številčnejših predstavnikov demokratske stranke, naj se umakne iz tekme za predsedniški položaj in ponudi priložnost nekomu mlajšemu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje