Biden: Z umorom vodje Hezbolaha Nasrale zadoščeno pravici za njegove žrtve

Svet 28. Sep 202421:26 0 komentarjev
Joe Biden
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški predsednik Joe Biden je ocenil, da je z umorom vodje šiitskega gibanja Hezbolah Hasana Nasrale v izraelskem zračnem napadu zadoščeno pravici za njegove številne žrtve, vključno s tisoči ameriških, izraelskih in libanonskih civilistov, so sporočili iz Bele hiše.

Joe Biden je ob tem poudaril, da ZDA v celoti “podpirajo pravico Izraela, da se brani pred Hezbolahom, Hamasom, Hutiji in drugimi terorističnimi skupinami, ki jih podpira Iran”.

Dodal je, da je v petek ameriškemu obrambnemu ministru Lloydu Austinu naročil, naj še okrepi obrambno držo ameriških sil na Bližnjem vzhodu, da bi odvračali od agresije in zmanjšali tveganje širše regionalne vojne.

“Naš cilj je, da bi z diplomatskimi sredstvi deeskalirali konflikte v Gazi in Libanonu,” je izpostavil ameriški predsednik. Po njegovih besedah si ZDA v Gazi si prizadevajo za dogovor o prekinitvi ognja in izpustitvi talcev, ki ga je podprl Varnostni svet ZN. V Libanonu pa se pogajajo o dogovoru, ki bi omogočil varno vrnitev ljudi na njihove domove v Izraelu in južnem Libanonu. “Čas je, da se ti dogovori zaključijo, da se odpravijo grožnje Izraelu in da širša bližnjevzhodna regija pridobi večjo stabilnost,” je zaključil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!