Blok v Londonu zajel ogromen požar, evakuirali okoli 80 ljudi

Svet 26. Avg 202412:39 > 16:08 0 komentarjev
požar v Londonu
Foto: PROFIMEDIA

Stanovanjski blok na vzhodu Londona je ponoči zajel ogromen požar, ki ga je več kot 200 gasilcem do jutra uspelo spraviti pod nadzor. Iz poslopja so evakuirali več kot 80 stanovalcev, dva človeka so odpeljali v bolnišnico. Zakaj je zagorelo, še ni znano. Preiskava poteka, stavba naj bi imela več težav s požarno varnostjo.

Ogenj je po navedbah gasilcev zajel celotno stavbo v predelu Dagenham na vzhodnem obrobju Londona, v njej pa so tako trgovine kot stanovanja. Na prizorišče so jih poklicali malo pred 3. uro zjutraj po lokalnem času in že po približno petih minutah naj bi začeli gašenje požara.

Več kot 80 ljudi so iz poslopja evakuirali, štiri so na mestu oskrbeli reševalci, dva pa so prepeljali v bolnišnico, je popoldne sporočila londonska gasilska brigada. Poudarila je, da pogrešanih ni. Hujšim poškodbam pa naj bi se izognili tudi zaradi hitrega posredovanja gasilcev, poroča britanski BBC.

Do jutra je 225 gasilcem ob pomoči 45 gasilskih tovornjakov uspelo plamene spraviti pod nadzor, se pa iz poslopja še vedno vali dim. Okoliškim stanovalcem so priporočili, naj zato ne odpirajo oken in vrat.

Gasilci so bili po lastnih navedbah seznanjeni z nizom težav, ki naj bi jih imela stavba na področju požarne varnosti. Plameni so zajeli tudi gradbene odre okrog poslopja, na katerem so po poročanju BBC odstranjevali neustrezne fasadne obloge.

Predstavnik gasilske brigade Patrick Goulbourne je nato povedal, da so začeli preiskavo požara in da bodo v njenem okviru preiskali tudi vlogo oblog.

V Veliki Britaniji so se sicer prenov stavb z neustreznimi oblogami intenzivno lotili po požaru v stolpnici Grenfell na zahodu Londona leta 2017, ko je umrlo 72 ljudi. Ključen dejavnik pri tem je bila fasadna obloga, ki ni ustrezala varnostnim standardom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!