Boj za volilce: Trump prepričuje ženske, Harris temnopolte moške

Svet 16. Okt 202407:54 1 komentar
Donald, Trump, Kamala Harris
Foto: PROFIMEDIA

Ameriška predsedniška kandidata sta v torek nadaljevala kampanji, pri čemer se je demokratka Kamala Harris v Detroitu osredotočila na prepričevanje temnopoltih moških, republikanec Donald Trump pa v Georgii na prepričevanje žensk.

Kandidata za naslednjega ameriškega predsednika, Kamala Harris in Donald Trump, nadaljujeta kampanjo in obiskujeta zvezne države.

Demokratka Harris se je v Detroitu osredotočila predvsem na prepričevanje temnopoltih moških. Harris je imela v Detroitu intervju z znanim temnopoltim radijskim voditeljem Charlamagnom Tha Godom, kjer je med drugim obljubila legalizacijo marihuane in nadaljevanje prizadevanj za izboljšanje življenj temnopoltih. Dan prej je objavila agendo za boljše priložnosti za temnopolte moške, ki med drugim vključuje ugodnejša gospodarska posojila in večja vlaganja v študije bolezni, ki so pogostejše pri temnopoltih.

Harris glede na ankete podpirajo temnopolte volilke, medtem ko temnopolti moški niso navdušeni. Demokrate sicer ne skrbi, da bi šli temnopolti moški množično volit Trumpa, vendar pa je zaradi tesnih volitev dovolj že to, da ostanejo doma.

Nekdanji predsednik Barack Obama je bil nedavno kritičen, da nekateri temnopolti moški ne sprejemajo ideje, da bi jih lahko vodila ženska. Demokratski senator iz Georgie Raphael Warnock pa je temnopolte moške opozoril, da se jim v primeru Trumpove zmage obeta porast policijskega nasilja, poroča televizija NBC.

Trump se osredotoča na ženske

Bivši predsednik Trump se osredotoča predvsem na pridobivanje ženskih volilk. Trump je torek sicer začel v Chicagu, kjer je članom Gospodarskega kluba razlagal, da bodo višje carine na uvoz iz tujine Američanom zagotovile blaginjo. “Carine so zame najlepša beseda v slovarju, čeprav potrebujejo službo za odnose z javnostmi,” je dejal Trump v pogovoru z urednikom medija Bloomberg Johnom Micklethwaitom.

S stališči Trumpa se ne strinjajo ekonomisti, ki svarijo, da bodo višje carine pospešile inflacijo in povišale cene za ameriške potrošnike.

Donald Trump in Kamala Harris
Donald Trump ali Kamala Harris? (Foto: PROFIMEDIA)

Bivši predsednik je sicer večinoma govoril o vsem drugem razen o gospodarstvu. Ponavljal je zavrnjene trditve o volilnih prevarah 2020, napadal priseljence in transspolne športnike.

Trumpov svetovalec Stephen Miller je na družbenem mediju X objavil, da je bil to najboljši intervju v živo o gospodarstvu, ki ga je doživel.

Biden: Kaj je narobe s Trumpom?

Ameriški predsednik Joe Biden se je medtem v Philadelphii spraševal, kaj je narobe s Trumpom, ki je v ponedeljek na svojem političnem zborovanju pol ure plesal na odru. Trump je prisotne pozval k petju in plesu potem, ko sta zaradi vročine in zadušljivosti v dvorani omedlela dva podpornika.

Dejal je, da Trump kandidira za predsednika, da se izogne zaporni kazni. Prepričan je še, da se Trump raje prilizuje ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, kot pa da bi skrbel za Američane, poročajo dopisniki Bele hiše.

O tem, da se Kamala Harris skuša malce oddaljiti od njegove politike, pa je dejal, da mora vsak predsednik najti svojo pot.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje